Arınç: Dik duruşumuz Türkiye'ye çok şey kazandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "40 yılı aşkın süredir AB'nin en önemli noktasındayız. Aday ülkeden, müzakere eden ülke konumuna geldik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da "Biz Türkiye olarak herhangi bir görevi yerine getirmeden onun karşılığını istemedik" diye konuştu.

Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ile birlikte TBMM'nin 22. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması nedeniyle TBMM Başkanı Arınç'ı ziyaret etti.

Türkiye'nin tam üyelik müzakerelerine başlamasıyla Türk milletinin büyük bir başarı kazandığını belirten Arınç, "Vakarlı bir şekilde, şuurlu bir şekilde, soğukkanlı bir şekilde; hangi amaca ulaşmak istediğimizin bilinci içerisinde bu süreç takip edilmiş, bu uğraşımızın neticesinde en güzel sonuç alınmıştır" dedi.

Müzakere sürecinde de zor günlerin, çok sıkıntılı günlerin olacağına dikkati çeken Erdoğan, "Bu sıkıntılı günlerimizi de yine gerek 17 Aralık, gerekse 3 Ekim sürecinde nasıl vakur bir şekilde, nasıl milletimizin onuruyla doğru orantılı bir şekilde sürdürdüysek, bundan sonra da aynı şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Arzulanan tam üyelik hedefine de inşallah en kısa sürede ulaşacağız" diyen Erdoğan, "Artık Türkiye rayına girmiştir. Piyasalar adeta büyük patlama ve sıçrama yapıyor. Bundan sonra hükümet olarak bize düşen görev, bu havayı halkımıza yansıtmaktır. Halkımızın bu imkanlardan faydalanmasını sağlamaktır. Bunun için de gece gündüz koşacağız. Ülkemize yapılacak yatırımlar, inanıyorum ki bunun anahtarı olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber