9 aydır kesilen engelli maaşının bağlanmasını bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesinde yüzde 78 özürlü olan Cengiz Kabak, bir memurun hatası nedeniyle uzun yıllardır aldığı engelli maaşının kesildiğini iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maaşının verilmesini isteyen engelli vatandaş, 9 aydır maaşının bağlanması için mücadele ettiğini ancak bir sonuç alamadığını kaydetti.

Çadırlı köyünde ikamet eden 45 yaşındaki Kabak, 20 yıl önce geçirdiği kaza sonucu yüzde 78 özürlü kalarak engelli maaşı almaya başladığını aktardı. Kabak, 20 yıldır yataktan çıkamadığını ve ihtiyaçlarını babasının ve komşularının giderdiğini belirterek yapılan hatanın düzeltilmesini istedi.

Kabak'ın babası Kerim Kabak ise kesilen maaş için 9 aydır başvurmadık yer bırakmadıklarını, her seferinde gittikleri kurumun kendilerini başka yere yönlendirdiğini söyledi. Silifke Nüfus Müdürlüğü'nde adreslerinin Ağrı'da çıktığını aktaran baba "Hatta engelli oğlumun Ağrı'da muhtar olduğu gözüküyor.? dedi.

Oğlunun kesilen maaşının bağlanması ne yaptıysa başarılı olamadığını aktaran Kabak, ?İlk olarak Silifke Kaymakamlığı'na gittim. Bana iki telefon numarası verdiler. Onlarca kez aramama rağmen bu telefona bir türlü ulaşamadım. Daha sonra Mersin, Ankara derken en sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na mektup yazdım. Bunun üzerinden de iki aydan fazla zaman geçmesine rağmen hiçbir cevap alamadık. 9 aydır devletin bütün kurumlarını gezdik. 70 yaşındayım ve kalbimde pil var, ağır iş yapamıyor, çalışamıyorum. Oğlumun ihtiyaçların komşularımın yardımıyla giderebiliyorum. Tek başıma kaldıramıyorum. Bu konuda devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber