Haftalık karne, öğrencinin ders başarısını artırdı

Gaziantep'te Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu Koleji, hem not korkusundan kurtarmak hem okulda başarının sadece sınava endeksli olmadığını öğrenciye hissettirmek amacıyla her hafta karne veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Performans Karnesi, her hafta cuma günleri veriliyor.

Haftalık karnede öğrencinin ödevini yapıp yapmadığı, proje ödevlerindeki performansı, her ders sonunda yapılan sınavlardan aldığı notlar, öğrencinin derse katılımı, yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, haftalık kitap okuma performansı gibi konular yer alıyor. Her öğretmenin ayrı ayrı öğrencinin başarısı için değerlendirmelerin yapıldığı karneye, ayrıca, okulda ve sınıfta bir sonraki hafta yapılacak etkinlik ve faaliyetlerin duyuruları ile okul haberleri de yazılıyor.

Özel Emine Nakıboğlu Koleji Müdürü Süleyman Eski, öğrencileri not stresinden kurtarmak, daha kolay takip edebilmek ve velilerle sürekli iletişim halinde olmak amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını belirtti.

Eğitim öğretim sürecinin sadece sınavlarla değerlendirilmesinin sağlıklı neticeler vermediğini ifade eden Müdür Eski, şöyle konuştu: "Öğrencilerimizin okuldaki olumlu veya olumsuz davranışlarından velilerimizin haberdar olması, öğrenci başarısı için çok önemli. Böylece, öğrenci hakkında daha sağlıklı kararlar verilebiliyor."

Karnenin, derse katılım ve başarı için öğrenciyi motive eden bir unsur olduğuna dikkat çeken Eski, uygulamanın başarılarını şöyle sıraladı: "Kitap okumayı teşvik etmek ve öğrenciye kitap okuma alışkanlığı kazandırmada önemli bir unsur. Karne sayesinde öğrenci motive olarak derse daha fazla katılıyor ve ders başarısı artıyor. Olumlu davranışların ödüllendirilmesi yoluyla da olumsuz davranışların önüne geçiliyor."

Öğrencinin daha iyiye, daha güzele ulaşması için karnenin bir araç ve itici güç olduğunu vurgulayan Eski, velilerin, haftalık karneyi online olarak da takip edebildiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber