BDP mitingine izin çıkmadı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen mitinge izin verilmeyeceğini belirterek, ?Yapılan değerlendirmede yarınki mitingin Diyarbakır halkının huzuruna, barışına ve güvenliğine uygun olmayacağına ilişkin bir sonuç çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu nedenle mitinge izin vermedik? dedi.

BDP'nin organizesi ile cezaevlerindeki tutukluların başlattığı açlık grevine destek için İstasyon Meydanı'nda yapılması planlanan mitinge, Diyarbakır Valiliği tarafından izin verilmedi. İzin verilmeme gerekçesini açıklayan Vali Mustafa Toprak, 7 kişilik bir düzenleme komitesi adına 3 Kasım'da İstasyon Meydanı'nda bir miting yapılacağına dair valiliğe bir başvuru yapıldığını, konuyu değerlendirirken halkın huzur ve güvenliği ve özellikle 30 Ekim'de cereyan eden olaylar da dahil olmak üzere her türlü istihbari bilgi, olan ve olabilecek olayların tartışıldığını, analiz edildiğini söyledi. Toprak, "Yapılan değerlendirmede yarınki mitingin Diyarbakır halkının huzuruna, güvenliğine, barışına uygun olmayacağına ilişkin bir sonuç çıktı. Mitinge izin vermedik" dedi.

Vatandaşlardan huzur ve güvenliğin temini konusunda yardım beklediklerini belirten Vali Toprak, "Lütfen huzurunuzu ve güvenliğinizi temin etmek için elbirliğiyle bize katkı sağlayın. Vatandaşlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı yanlış noktalara çekilebilecek konulardan uzak durmalarını sağlamalıyız. Olay olduktan sonra yine zarar gören Diyarbakırlı vatandaşlarımız oluyor. Belki demokratik hak gibi gözüken olayları da demokratik hak ve hukuku korumak adına, düşüncelerimizi, görüşlerimizi ifade etmek adına yola çıkıyorsak yakma, yıkma, dökme, kırma kelimelerinden uzak durmak gerekiyor. Bunların çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bizim aldığımız kararlar, ifade ettiğimiz olayların vatandaşlarımızla buluşmaması içindir. Vatandaşlarımızın zulüm görmemesi açısındandır. Bunun için bu kararı aldık" diye konuştu.

?AÇLIK GREVİ TUTUKLULARIN İRADESİ DIŞINDA GELİŞMİŞTİR?

Vali Toprak, açlık grevine girmenin cezaevlerindeki tutukluların kendi iradesi dışında gelişen olaylar olduğunu söyledi. Toprak, ?Elimizdeki bilgiler, bulgular, gelen haberler ve terör örgütünün kendi sitelerinden yapılan çağrılar var. 'Sokaklara harekete geçiremediniz, uyuyorsunuz, o zaman tutuklu ve hükümlüler üzerinden yapalım' diye açık ve net çağrıları var. Vatandaşlarımızın da bu gerçeğin farkında olmaları gerekiyor. Yanlış noktalar üzerinde istismar ederek, vatandaşı şiddete konu olabilecek mekanlara çekerek iş yeri camlarının kırılmasına neden olabilecek noktalardan uzak durmak gerekiyor? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber