Vali Harput: Devlet, kendine düşmanlık yapanın başını ezer

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kimsenin devleti korumasına gerek olmadığını belirterek, ?Devlet kendini korur. Devlete düşmanlık yapanın, devlet başını ezer. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. ?Kimse de devleti koruyacağız' diye yanlış şey içine girip suç işlemesin.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'nde, 28 Ekim Pazara günü bir grup BDP'linin, 'cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla' AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istemesi üzerine çıkan olaylardan sonra Bursa Valisi Şahabettin Harput, ilk kez mahalleye gedi. Vali Harput, vatandaşlarla çay içip sohbet ederek, oynanan oyuna gelmemeleri tavsiyesinde bulundu. Yavuzselim Gençlik Spor Klübü'nde gerçekleşen buluşmaya mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

"BURSA'DA, HER ŞEHİRDEN İNSAN KARDEŞÇE YAŞIYOR"

Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Bursa'da, her şehirden insanın kardeşçe yaşadığına dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, ?Etnik kökenler, yöre farklılıkları, dil, lehçe farklılıklarI, meslek farklılıkları bizi kesinlikle ayrıştıramaz.? dedi.

Suriye'de kardeş kavgası yaşandığına dikkat çeken Vali Harput, ?Suriye'de kardeş kavgası yaşanıyor. Vuran da vurulan da o ülkenin insanları, bir tuzağa düşmüştür. O yangını söndüremiyorlar. Böyle bir yangını bizim ülkemizde de yakmak isteyen hain odaklar var. Bu yangına bizim ülkemizi de düşürmek isteyen mihraklar var. Bunların nereden kaynaklandığını devletimiz biliyor. Vatandaşlarımızdan en büyük ricam, hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Adem ve Havva'nın çocuklarıyız. Bunun ötesi ve berisi var mı? Bir oyunla karşı karşıyayız. Hepimiz Müslümanız. Bu oyunlara gelmeyelim.? şeklinde konuştu.

"ŞEYTAN DA GÖREVİNİ YAPACAK, AMA BİZ AKILLI OLACAĞIZ"

Türkiye'de yıllarca sağcı solcu diye insanların karşı karşıya getirildiğini anımsatan Harput, ?Kimisi vatansever ilan edildi, kimisi vatan haini ilan edildi. Ancak bizim hedefimiz Amerika'nın koltuğu, bizim koltuğumuz orası. Amerika'nnı yerinde inşallah biz oturacağız. Bizim o koltuğumuzu istemeyen güçler bizi değişik şekillerde birbirimize düşürerek var güçleriyle çalışıyorlar. Tabii ki onlar olacak, herkesin kendi görevini yapacak. Şeytan da görevini yapacak. Ama biz akıllı olacağız. Tarihten ders alacağız. Biz de ibret alacağız. Aklımızı kullanacağız. Oyun ve tuzağa gelmeyeceğiz.? dedi.

Yavuzselim Mahallesi'nde birkaç gündür yaşanan olaylara da değinen Vali Şahabettin Harput, şöyle konuştu: ?Birkaç gündür tamamıyla kardeş kavgası haline getirilmek istenen oyunla ve tuzakla karşı karşıyayız. Ancak bu oyuna gelmediniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu tuzağın farkında olarak oyuna gelmediniz. Güzel mesajlar geldi bana. Türk-Kürt kavgası çıkartmak istediklerini söylediniz. Bu bölgedeki insanlar aynı hedefe ilerliyor. Bu sözler bölücü unsurların, hançer gibi saplandı. Burada ?bize ekmek yok' dediler. Bazıları hala fırsat kollayabilirler. Bu düşünce ve inanç olduğu sürece buna hiçbir zaman fırsat bulamayacaklar.?

"DEVLET KENDİNE DÜŞMANLIK YAPANIN BAŞINI EZER"

Yaşanan olaylardan sonra il dinamikleriyle toplantı yaptıklarını anımsatan Vali Şahabettin Harput, şöyle devam etti: ?Bursa, Türkiye'nin en huzurlu bölgesi. Bursa kadar çok yönlü sevgi yumağı içinde yaşayan başka şehir yok. Diyarbakır'dan Edirne'ye kadar, Bursa'da insan yaşıyor. Bu gerçeği kimse değiştirmeyecek. Kim hangi niyetle yola çıkarsa çıksın, devlet kendini korur. Devlete düşmanlık yapanın devlet başını ezer. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. ?Kimse devleti koruyacağız' diye de yanlış şey içine girmesin. Suç işlemesin. Türkiye bir totaliter devlet değil. Suçlu suçsuz bütün insanları falakadan geçiren bir devlet değil. Yok böyle bir şey. Tespitini yapar, mobese kontrolünü yapar, dinlemesini yapar, alır gözaltına sorgulamasını yapar. Daha sonra cezasını verir. Adam anasından doğacağına pişman olur. İki gündür bu olaylarda huzuru bozan, provokasyon yapan insanlar var. İyi niyetli bile olsa suç işleyen adam suçludur. Suçlu kim olursa olsun. Benim de evladım bile olsa eline kelepçeyi ben vururum, veririm polise. Bunu herkes böyle bilsin.?

Basının da yayınlarında duyarlı olmasını tavsiye eden Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamaladı: ?Bursa'nın bütün ilçeleri, hepsi buram buram vatansever insanlarla dolu. Buralarda buram buram devleti ile bütünleşen insanlar var. Yanlış yapan her yerde olur. Ama yöreleri ve mahalleleri, halkları suçlayarak, itham ederek damgalamak katiyyen en büyük yanlıştır. Bu yanlışa bütün yöneticiler, bütün medya dikkat etsin. Devlet kararlı tavrını sürdürecek. ?Sayın valim şöyle olduydu, böyle olduydu' bu konuyu tartışmaya girmek istemiyorum. Bu konuyu gündemden kesiyorum. Söylenecek olan söylendi. Bir konuda daha fazla söz söylerseniz yanlış anlamalar, farklı kutuplara insanlar çekilebilir. Buna fırsat verilmeyecek. Bir şey söylemek isteyenler yerel yöneticilerle konuşsun. Onların niyetleri kursaklarında kalacak. Allah huzurunuzu bozmasın.?

Ardından, muhtarlık binasına geçen Vali Şahabettin Harput, burada mahalle muhtarları ve ileri gelenlerle kısa bir görüşmeden sonra mahalleden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber