Belediye kursunda eğitim alan girişimciler, iş sahibi oldu

Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı Kursu'nda eğitim alıp Oyuncak Atölyesi ismini verdiklerini iş yerlerini kuran Mahmut Gençay ve Gül Yörükoğlu, çocukların sağlıklı oyuncaklarla oynaması için çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oyuncak Atölyesi'ni ziyaret eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ailelere çağrıda bulunarak, "Çağın getirdiği kimyasal hastalıklara karşın bebeklerimiz için organik oyuncaklar kullanılmalı. Çocuklarımızı seviyoruz. Bu çocuklarımız için bir ihtiyaçtır." dedi. Belediyenin açtığı kursta yetişen girişimcilere güvendiklerini belirten Günaydın, "Açmış olduğumuz kursta yetişen ilk müteşebbislerimiz bu gençler. Arkadaşlarımız ürettikleri organik ahşap oyuncakları satışa sunuyor. Kendilerine bizde mağazamızda verdiğimiz bir stantla yardımcı oluyoruz." diye konuştu. Oyuncak Atölyesi'nin büyüyerek ülke çapında yayılması temennisinde bulundu.

Girişimci Mahmut Gençay da 2009 yılında açılan kursa katıldıklarını ve ardından oyuncak üretimi için kendi atölyelerini kurduklarını belirtti. Gençay, "Küçük bir ev atölyesinde başladığımız çalışmalarımız bugün bu aşamaya kadar geldi. Başkanımız bizleri herzaman ziyaret ediyor ve bizlere destek veriyor. Organik ahşap oyuncakları Türkiye'nin bir ihtiyacı olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber