Kaymakam Narinoğlu'ndan demokrasi eğitimi

İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, okul ziyaretleri çerçevesinde 23 Nisan Ortaokulu'ndaki bir sınıfın sınıf başkanlığı seçimine katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Okul Müdürü Cemil İnce ile birlikte 23 Nisan Ortaokulu 4/B sınıfındaki Elvan Yılmaz ve Alp Sarıcaoğlu'nun sınıf başkanlığı seçimini takip eden İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, ?Öğrencileri demokrasi ve cumhuriyet yönetimleri hakkında da bilgilendirdi. Kaymakam Narinoğlu, ?Güzel ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde mutlu, refah içerisinde yaşamak için Cumhuriyet ve Demokrasi kavramlarını iyi anlamalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Halkın kendi kendini idare etmesi fikrine dayanan cumhuriyet yönetimi en güzel yönetimdir. Siz de sınıfta ve okulda sizi temsil edecek arkadaşlarınızı seçimle belirleyeceksiniz. Sınıf başkanınızın yönetiminden memnun olmaz iseniz onu yine seçimle değiştireceksiniz. Herkes aday olabilir ama en çok oyu alan sınıf başkanı seçilecektir? dedi.

Kaymakam Narinoğlu'nun konuşmasının ardından yapılan adaylık başvurusu ve propaganda konuşmaları sonrasında gizli oylama yapıldı. Sınıf başkanlığı seçimine katılan Elvan Yılmaz 16 oy alırken, Alp Sarıcaoğlu da 6 oyda kaldı. Sınıf başkanı seçilen Elvan Yılmaz teşekkür konuşması yaparak, göreve layık olabilmek için elinden gelene yapacağını söyledi.

Kaymakam Narinoğlu, sınıf başkanı seçilen Elvan Yılmaz'ı kutlayarak başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber