İzmir'de insanlık dışı görüntülerle gündeme gelen huzurevi kapatıldı

İzmir'in Tire ilçesinde faaliyet gösteren ve insanlık dışı görüntülerle gündeme gelen huzurevi, Valilik kararıyla kapatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balım Sultan Vakfı Özel Kutlu Aktaş Huzurevi'nin uzun süreden beri yakından izlenildiğini, yapılan denetimler sonucu defalarca yazılı olarak uyarıldığını belirten İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "İlgili birimlerce bize ulaştırılan görüntüler karşısında çok büyük bir üzüntü yaşadım. İnsan onuruyla örtüşmeyen, insanca yaşama hakkına aykırı, hijyenik olarak sorumluluğunu yerine getirmeyen bu kurumun derhal kapatılmasını istedim. İzmir EXPO 2020'ye aday bir kent, bizim ana temamız sağlık ve sağlıklı yaşam, bütün kamu ve özel kurumları, insana dair hizmet üreten birimleri, vakıfları daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Söz konusu yaşlılarımızın bakımı olunca bundan asla ve asla ödün veremeyiz. İlgili kurumlara kesin talimat verdim. Yaşlılarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza hizmet üreten kurumlar, ilgili bakanlığımızın belirlediği yönetmenliklere titizlikle uymaları gerekiyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce İzmir Valiliğine sunulan raporda, Balım Sultan Vakfı Özel Kutlu Aktaş Huzurevi'nde yapılan tespitler 4 sayfalık rapor halinde özetleniyor. Valilik, huzurevinde kalan bakıma muhtaç 37 yaşlı ve özürlünün bakımını, tedavisini başka kurumlarda sürdürme kararı aldı. Kapatılan huzurevinin yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber