Ressam Ferahoğlu'nun resim sergisi açıldı

Amasya'da ressam Necati Seydi Ferahoğlu'nun ?Özümleme? isimli resim sergisi, Hazeranlar Konağı sergi salonunda açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Akçaabat Güzel Sanatla Lisesi'nde resim öğretmenliği yapan ressam Necati Seydi Ferahoğlu'nun sergisinde 35 tane akrilik boya tablosundan oluşan eseri yer aldı. Ferahoğlu sergide, eserlerinin yok olmaya yüz tutan değerlere tepki vermek amacıyla kendisine horoz ve keçiyi imge olarak seçtiğini ifade edip şunları söyledi: ?İnsanların her geçen gün mekanikleştiğini ortamda, tepki olsun diye horoz ve keçi figürü kullanarak bu sergiyi açtık. Horoz figürü, Anadolu'da zamanı temsil ediyordu. Horozun dik duruşu ve zamanı gösteren biz imge imajı vardı. Anadolu insanı horoz öttüğünde kalkar, horoz öttüğünde yatardı şeklinde bir kültürden geliyoruz bizler. Şimdilerde ise çok katlı binalarda birçok insanın, hatta bina sakinlerinin birbirlerini tanımadığını görüyoruz. Ben birazda bunu protesto etmek adına horozu kendime imge olarak seçtim. Keçi motifini seçmemin sebebi ise, sizlerde biliyorsunuz ki ülkemiz gidişat olarak güzel bir sürece girdi. Bu güzel süreçte çok güzel şeyler olurken, bir taraftan da ülkemiz insanını ayrıştırmaya çalışan o unsurlar, bunun devam etmediğini çok iyi biliyorlar. Keçinin inadı ile Anadolu insanının, vatanına, toprağına ve birliktelik inancına atıfta bulunarak keçiyi imge olarak seçtim.?

Ferahoğlu, sergi açılışına gelen Vali Abdil Celil Öz'e ve diğer protokol üyelerine yaptığı resimler hakkında kısa kısa bilgiler verdi.

Hazeranlar Konağı sergi salonunda, açılan resim sergisine, Vali Abdil Celil Öz eşi Rukiye Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcıları İsmail Akman, Nevzat Sinan, Hakan Kılınçkaya, Suat Seyitoğlu ve AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber