Samsun'daki 14'lük gelinin eşi tarafından darp edildiği iddiası

Samsun'da 3 aylık hamile olan ve eşi tarafından darp edilerek üzerinden motosikletle geçtiği iddia edilen 14 yaşındaki C.D ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü çalışma başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Adnan İpekdal, olayla ilgili uzman personelleri görevlendirdiğini söyledi. İpekdal, "Kurumumuzun kendilerine sunabileceği hizmetler hakkında aileye bilgi verdik. Yani, kadın konuk evi talebi, ya da çocuk yaşta olduğu için koruma altına alınma taleplerini olup olmadığına dair çalışmalarımızı kendilerine ilettik. Ancak çocuğumuzun anne ve babası kızımıza sahip çıkarak bakıyor" dedi.

Ailenin ve şiddet gören C.D.'nin kendilerinden bir talepleri olmadığını ifade eden Adnan İpekdal, "Aileye psikososyal destek verilmesiyle ilgili danışmanlık tedbiri kararımızı mahkemeden çıkartacağız. Bunun yanında eğitimini yarım bıraktığı için eğitimini devam ettirmesi için eğitim tedbirini mahkeme kararıyla çıkartarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildireceğiz. Tedbirleri biz mahkemelerimizden talep edeceğiz. Personellerimiz kendisini sık sık ziyaret ederek psikososyal yardımda bulunacaklar. Barınma ve diğer konulardaki hizmetler doğrultusunda ailesi herhangi bir istekte bulunmadı" diye konuştu.

Ufak yaşta çocuğu olan ailelere uyarılarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Adnan İpekdal, "Burada ailelerimizin şuna dikkat etmesi lazımdır. Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak ufak yaştaki evliliklere biz ve devletimiz karşıdır. 17 yaşın altında olan çocuklarımızın aile rızası da olsa kendi rızası da olsa evlenmeleri yasal açıdan mümkün değildir. Dolayısıyla bu yasalar boş yere konulmuyor. Yasalara riayet etmek lazımdır. İşte 14 yaşındaki kızı siz evlendirirseniz oda bu türlü sıkıntılarla karşılaşabilir. Diğerleri de karşılaşabilir ama kendilerini korumak için biraz daha fazla özgüveni ve fiziksel gücü mevcuttur. Ama çocuk yaşta evlilik olunca ve çocuğun isteğine bakarak, evliliğe razılık göstermek daha sonra telafisi olmayan sıkıntılara sebebiyet veriyor" şeklinde konuştu. - Samsun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber