Aktif Eğitimciler Sendikası Erzurum Şubesi'nde, başkanlığa Karslı getirildi

Aktif Eğitimciler Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı, siyasi oluşumlara eşit uzaklıkta olacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karslı, milletin ve meslektaşlarının faydasına atılan her güzel ve doğru adımı, yapılan her güzel ve doğru çalışmayı siyasi yandaşlık, düşmanlık ön kabulü olmadan alkışlayacaklarını belirtti.

Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlayan Aktif Eğitimciler Sendikası, Erzurum'da ilk olağan kongresini şube binasında gerçekleştirdi. Mehmet Karslı'nın tek aday olarak girdiği kongrede bütün üyelerin oyunu alan Karslı, şube başkanlığı görevine getirildi. Karslı, eğitime gönül veren, toplumda birleştirici ve bütünleştirici ilkeyi benimseyen eğitimciler tarafından ülke genelinde teşkilatlandıklarını söyledi.

Sendikal faaliyetlerinde, siyasi ve ideolojik oluşumların içerisinde olmadan, eşit mesafede bulunacaklarına vurgu yapan Karslı, "Büyük millet olma şuurunun, bütün fertlerin topyekûn katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere, küçük fakat samimi adımlarla yürüyeceğine inanan, birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı kendilerine ilke edinen eğitimciler tarafından kurulduk. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak çalışmalarımızı sendikal faaliyetler kapsamında yürütecek, hiçbir siyasi, ideolojik oluşumun öncesi ve sonrası olmayacağız. Tüm siyasi oluşumlara eşit uzaklıkta, eşit yakınlıkta olacağız. Milletimizin ve meslektaşlarımızın faydasına atılan her güzel ve doğru adımı, yapılan her güzel ve doğru çalışmayı siyasi yandaşlık, düşmanlık ön kabulü olmadan alkışlayacak, destekleyeceğiz. Aynı şekilde milletimizin ve meslektaşlarımızın zararına atılan her kötü ve yanlış adımı, yapılan her kötü ve yanlış çalışmayı siyasi yandaşlık, düşmanlık ön kabulü olmadan eleştirecek, bu hatalara karşı gereken tepkiyi vereceğiz. Doğru ve güzel adımı kim atarsa atsın destekleyeceğiz, yanlış ve çirkin adımı kim atarsa atsın eleştireceğiz. Sendikamız, gücünü sadece ilkelerinden ve üyelerinden alacak, doğrulardan hiçbir zaman taviz vermeyecektir.'' dedi.

Sendika Şube Başkanı Karslı, şubeleşme kararının alınmasının ardından binin üzerinde üye kaydı yaptıklarını ve üyeleşme sürecinin de hızla devam ettiğine dikkat çekti. Karslı, sendika yeni yönetim görev dağılımının ise şu isimlerden oluştuğunu sözlerine ekledi. Şube yönetimi asil üyeler: Şube Başkanı Mehmet Karslı, Şube Sekreteri Murat Özmen, Mali Sekreter Yüksel Çeçen, Teşkilatlanma Sekreteri Aydın Amil, Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Davut Dağabakan, Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Bahadır Kaygusuz, Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Naci Haliloğlu.

Şube Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Servet Demirci, Ayşe Çinici, Bilse Tercanlıoğlu, Yavuz Kali, Bilgihan Aksan. Şube Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Sadık Şimşek, Ahmet Kırıcı, Mürüvvet Ağırbaş, Necatki Özcan, Fahrettin Akıncıoğlu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber