Soğukların gelmesiyle mest kullanımına ilgi arttı

Sarıkamış'ta ayakkabıcılık yapan Cavit Aslanbenzer, soğuk havaların gelmesiyle birlikte çorap üzerine giyilen ve deriden yapılan mest kullanımına talebin arttığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırk yıldır ayakkabıcılık mesleğini yaptığını dile getiren Cavit Aslanbenzer, ?Mest'e olan ilgi, soğuk hava ile birlikte gerek yaşlılar ve gerekse gençlerde artıyor. Günlük, aşağı yukarı 5 ile 8 çift arasında satış yapıyorum. Asıl meste ilgiyi ise askerler gösteriyor, aşırı soğuklardaki nöbetlerde mest onların vazgeçilmezi oluyor.? dedi.

Cavit Usta, Sarıkamış'ın kışının çetin geçtiğini, sadece çorapla ayakların ısınmadığını ve ayakların sıcak tutulması için mest kullanılmasının önemine değinerek, ?40 yıllık tecrübemle her türlü ayağa ve numaraya özel, günlük olarak 10 ve 15 çift arasında mest dikiyorum. Bu mestlerim tabanlı, tabansız, köseleli, köselesiz, yünlü, yünsüz ve muflonlu, muflonsuz olmak üzere 8 çeşittir. Yaptığım mestler uzun ömürlüdür. Bir mest ortalama 3 yıl kullanılmaktadır. Müşterilerim bunun için bana teşekkür ediyorlar.? şeklinde konuştu.

Bir çift mesti otuz liradan sattığını belirten Cavit Aslanbenzer, sadece kendi dükkânında satış yapmadığını, ayrıca diğer ayakkabıcıların da mest alıp satış yaptıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber