Havuzda yorulan minik yüzücü, gözyaşlarına hakim olamadı

Erzincan ve Trabzon yüzme sporcularının katılımı ile Cumhuriyet Yüzme Yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan yaşları 4 ila 5 arasında değişen minik yüzücüler ilgi odağı oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarış esnasında yorulan 5 yaşında ki Zeynep Göktepe isimli minik yüzücü, yarışı gözyaşları eşliğinde tamamladı. Minik Zeynep, basın mensuplarının sorularını cevaplamazken yine ağladı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'ncu yıl dönümü etkinlikleri sebebiyle Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yüzme yarışması düzenlendi. Erzincan ve Trabzon illerinden 41 sporcunun katıldığı yüzme yarışması, büyük heyecana sahne oldu. Yüzücüler havuzda kulaç atarken, aileleri de çocuklarına tribünlerden destek verdi.

Yarışmalar, Erzincan Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Kız ve erkek yüzücülerin kıyasıya kulaç attığı yarışmada ilk üç dereceye giren sporculara katılım sertifikası verildi. Yaşları 4 ila 5 arasında değişen minik yüzücüler ise yarışmaya ayrı renk aktı. Minikler 50 metre kategorisinde yarışan minik yüzücüler, yarışmanın ilgi odağı oldu. O yarışmacılardan Zeynep Göktepe isimli 5 yaşındaki minik yüzücü, yarışma esnasında yorulunca ağlamaya başladı. Antrenörünün talimatıyla yarışı tamamlayan Zeynep Göktepe varış noktasına gözyaşları eşliğinde geldi. Bazı arkadaşları da minik sporcuyu teselli etmeye çalıştı. 5 yaşındaki Zeynep Göktepe, basın mensuplarının sorusuna de cevap vermeyerek yine ağladı.

Yarışmaya katılan sporcular, yarışmaya katıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, ?Doğu Anadolu Bölgesinde Kasım ayında bu tarz yarışmaların olması bizleri sevindiriyor. Yüzme sporunu çok seviyoruz. İyi yüzücü olmak için yaz ve kış ayları demeden çalışıyoruz.? dedi.

Yüzme Antrenörlerinden Baykal Karakaş, böylesi önemli bir mekanda güzel bir şampiyona yaptıklarını vurgulayarak, Milli takım düzeyinde genç sporcular yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Çocukların ve gençlerin yüzme sporuna büyük önem verdiğini belirten Antrenör Baykal Karakaş, gelecek yıllarda Doğu Anadolu Bölgesinden milli takıma sporcuların gideceğini kaydetti.

Yarışları yakından takip eden ve sporculara destek olan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ?Kasım ayı içerisinde olmamıza karşılık Erzincan'da böyle bir ortamda yüzme şampiyonası yapılabilecek bir atmosferin içerisindeyiz. 4 yaşında 14 yaşına kadar bütün alanlarda ve kategorilerde yüzebilecek sporculara sahip bir il konuma geldik. Bu tarz organizasyonlarla Erzincan milli takıma ve olimpiyatlara sporcu gönderecek duruma gelecektir. Bu tarz organizasyonların devam edeceğine eminiz. Başladığımız noktada değiliz ama olmamız gereken noktada değiliz, o hedef ve o noktaya ulaşmak için çalışacağız.? açıklamasında bulundu.

Yarışmada dereye giren sporculara katılım sertifikaları verilirken, aileleri de çocuklarını tribünlerde alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber