Köprü yıkıldı, muhsuller tarlada kaldı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde çiftçi Adnan Pala, yükselen dere sularının yıktığı köprü nedeniyle ürünlerini tarladan alamadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çerkezköy, Saray ve Çorlu'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Çorlu Deresinin taştığını 30 dönümlük tarlasının 5 dönümünde ekili olan lahanaların su ve çamur altında kaldığını belirten çiftçi Adnan Pala, zarar görmeyen ürünlerin ise Çorlu Deresi üzerinde yer alan Sağlık Mahallesi köprüsünün yıkılması nedeniyle hasat edilemediğini kaydetti. Pala, "Sel suları nedeniyle 5 dönümlük alanda bulunan hasat bekleyen ürünler zarar gördü. Yağmur ve sel felaketi Allah'tan diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ancak 23 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen yağışların ardından yıkılan köprü hala onarılmadı. Yetiştirdiğimiz ürün tarlada hasat bekliyor. Semt pazarlarında tezgah açan esnaflar mal alamıyor, vatandaşlara taze sebze yediremiyoruz. Bunun nedeni de yıkılan köprünün bir türlü onarılamamasıdır" dedi.

Tarlada 100 ton beyaz lahana, 30 ton kırmızı lahana 15 ton baş kereviz ve 10 bin adet karnabahar bulunduğunu belirten Pala, "Evimizde çoluk çocuğumuzdan çok tarlamızdaki ürünü gördük. Emek verdik, yetiştirdik. Şimdi ise yetiştirdiğimiz ürün gözümüzün önünde kendini yok etmeye başladı. Hasat zamanı gelen lahanalar patlıyor. Bir an evvel hasat edilmesi gerekiyor ancak bir türlü hasat edemiyoruz. Çünkü köprü yok. Hasat ettiğimiz malımızı çıkaramayacağız. Büyük lahanaların tek tek taşınması da mümkün görünmüyor. Çünkü bir kişi ancak bir tek lahana taşıyabilir. On binlerce ürün tek tek taşınmaz" diye konuştu.

Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığına müracaat ettiğini de sözlerine ekleyen Adnan Pala, "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlıyım. Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık her yere müracaat ettim. Durumumu anlattım, bildirimlerde bulundum, dilekçe verdim. Ancak şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Köprü onarılmazsa hasat bekleyen ürünler tarlada zayi olacak. Gözümüz gibi baktığımız ürünlere kıyamıyoruz" şeklinde konuştu.

Çorlu'da yetiştirilen beyaz lahana ırkının Türkiye'de iki kişi tarafından Trakya bölgesinde ise sadece kendisi tarafından yetiştirildiğini de dile getiren Adnan Pala, "Baş kerevizi Trakya bölgesinde sadece ben yetiştiriyorum. Bu Çorlu için gurur duyulacak bir durum. Bahçemi Çorlu ve çevresinde örnek olarak gösteriyorlar ancak ürünlerimiz bu yıl tarlada kaldı. Köprü olmadığı için malları alamıyoruz. Cumhuriyet Meydanına, istediğiniz markete gidin 24 ayar altın alabilirsiniz ama böyle taze, lezzetli ve kaliteli sebzeyi bulamazsınız. Çünkü hasat zamanı gelen bu ürünler tarlada kaldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber