Koray Aydın: MHP'de sistemi kökten değiştireceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, genel başkan olması durumunda, tehlikelere kayıtsız kalmayacaklarını, meydanlara ineceklerini ve millete gideceklerini söyledi. Hareketlerine küskün ülkücülerin ayaklarına tek tek giderek 3 milyon üye yapacaklarını vadeden Aydın, ?Kimse genel merkez katlarında dolaşmayacak. Böylece bu büyük ailenin fertleri kaynaşacak. MHP'de sistemi kökten değiştirecek; liyakatın ve bilginin yer alacağı bir zemin tesis edeceğiz.? dedi.

MHP 10. Genel Kurultayı'nda konuşan MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, konuşmasında hükümete ve uyguladığı politikalara yüklendi. Aydın, hükümetin başlattığı açılımın, bir safsata olduğunu ve hükümetin Oslo'da teröristlerle ittifak kurduğunu iddia etti.

Hükümet ve faaliyetleri için "Hafife almayın. Bunlar yaptıklarını çok iyi biliyor." diyen Aydın, ?Bunlar, ordunun bütün subaylarını hapse koyarak; süreç avı başlattı. Kendi düzenlerini kurmak için; ?Darbecileri içeri alıyoruz. 'diyerek ordunun yarısını içeri atıp, mıntıka temizliği yapıyorlar.? ifadelerini kullandı.

Askerilerin şehit düşerken; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ?Gerekirse Abdullah Öcalan ile yeniden görüşürüz.? sözlerini hatırlatan Aydın, ?Başbakan, ne görüşeceksin? Öcalan, Türkiye'nin tamamını senden isterse ne yapacaksın? Emperyalistlerle kol kola girdiğin bu maceralarla, teröristlerle müttefiklerin kadehleşirken hiç mi yüzün kızarmıyor?? diye konuştu.

?YENİ ANAYASADAN TÜRK MİLLETİNİN İSMİNİ ÇIKARMAK İSTİYORLAR?

Yeni anayasanın, bahsettiği tablonun tamamlayıcısı olduğunu vurgu yapan Aydın, şöyle konuştu: ?Yeni anaysa, Türk milletinin Türkün adını anayasadan çıkarak, onu bir alt kimlik haline getirerek, Türk milletinin varlığını ortadan kaldırma çabasıdır. Şu anda, hükümet ilk olarak kendine benzeşen ana muhalefet partisi ile Türk milletinin adını anayasadan çıkarmaya çalışıyor. Bunu yaparlarsa hiç bir şeyimiz kalmaz. Bu gün BDP ve CHP ile böyle bir adım atabilirler. Bu sinsi planı iyi görelim. Onun için bir şeyler yapmamız lazım.?

İddia ettiği tehlikenin karşısında, ülkücüleri seyirci kalmamaya davet eden Aydın, şu açıklamaları yaptı: ?Bana ne diyemeyiz. Ne yapacaksınız diyorlar? Ben ne yapacağımızı her zaman söylüyorum. Buna kayıtsız kalmayacağız. Meydanlara ineceğiz Türk milletine gideceğiz. Onu bekleyen bu tehlike konusunda uyaracağız. Onu yanımıza almaya çalışacağız. O büyük gücü yanımıza alırsak, Şubat ayında, 1 milyonu toplayabilirsek, hangi vatan haini dayanabilir? Türk milletinin bunu iyi anlaması lazım. Onun için güçlü bir MHP'ye ihtiyaç vardır. Bu hareketin, Türk milletine getireceği çözüm önerisini iktidar projesi haline getirip Türk milletinin karşısında çıkarsak, onun çark etmesini sağlarsak 'Ben ne yapacağım.' derken; tekrar meydanlara ineceğiz ve MHP tekrar ayağa kaldıracağız.? dedi.

Ülkücü hareketi, atacakları doğru adımlarla birliğini tekrar tesis edeceklerini de vurgulayan Aydın, davalarına emeği geçen her ülkücüye ulaşacaklarını anlattı. Kendilerini anlamak zorunda olduklarını da ifade eden Aydın, sevgi temelli kardeşlik etmeden, büyük hedeflere gidemeyeceklerini vurguladı.

"PARTİYE 3 MİLYON KİŞİ ADAY EDECEĞİM"

Birey temelli bir hareketin başlaması için partiye üyeliği kampanyaya çevireceklerini de belirten Aydın, şöyle konuştu: ?Böylelikle genişleyeceğiz. MHP'nin 2015 seçimlerine kadar, 3 milyon üye sağlayacağız. Eğer, Allah bana MHP genel başkanı olmayı nasip ederse ülküdaşlarımızın ayaklarına giderek; ailemizin fertlerini çoğaltacağız. Bunu yapınca da o zaman bu 3 milyon kişinin hakim nezaretinde yapacağı ön seçimi sizlere vaat ediyorum. Bu tabanın enerjisinden faydalanmak gerekiyor. 3 milyonluk kişi ile bir ön seçim yapılırsa kimse genel merkez katlarında dolaşmayacak. Böylece bu büyük ailenin fertleri kaynaşacak. Liyakatın ve bilginin yer alacağı bir zemin tesisini sağlayacağız.?

?MHP HER YERDE OLACAK?

?Biz sistemi kökünden değiştireceğiz.? diyen Aydın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtları ile 3 milyon üyesi bulunan ailemizi biz iktidara taşıyacağız. Değerli ülküdaşlarım. Bunları yapmak da yetmez. MHP her yerde olacak. Miting meydanlarında, sivil toplumun içinde, her siyasi aktivitenin olduğu yerde, memurun, işçinin yanında MHP olacak.? dedi. İktidar olmayı başarırlarsa, Türkiye manzarasında tekerleğin tümsekte kalmayacağını da vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: ?Yarın elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış iktidar elbet bizimdir. Zaman zaman başbakanın balkon konuşmalarını dinlemek değil, iktidar zamanıdır. Ülküdaşlarım haydi bozkurt gibi davran.?

Öte yandan Aydın'ın konuşması yapılan tezahüratlarla sürekli kesintiye uğradı. Kalabalığı sakinleştirmek için Divan Başkanı Tuğrul Türkeş sürekli kalabalığı teskin etti. Bir ara Aydın, "Değerli dava arkadaşlarım az önce saygıdeğer genel başkan konuşmasını yaptı." diyerek kendisinin konuşmasının kesilmemesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber