Doğan Ürgüp Hacdan döndü

Hac görevini yerine getirerek kutsal topraklardan Sivas'a dönen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, vatandaşlarla buluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hac dönüşü Doğan Ürgüp'ü Nuri Demirağ Havaalanı'nda Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, belediye başkan yardımcıları, ailesi, yakınları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar karşıladı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, daha sonra Abdi Ağa Konağı'nda Hac yemeği verdi. Ürgüp burada gazetecilere yaptığı açıklamada, " 16 Ekim'de Sivas'tan Hac yolculuğu için ayrılmıştım. Hamdolsun Hac farizasını yerine getirmeyi Rabbim nasip etti. Cenab-ı Allah Hac farizasını yapmayan bütün kardeşlerimize yapmalarını nasip eylesin. Hac farizası hakikaten çok önemli görevlerimizden birisidir. Cenabı Allah bu farzı sadece varlıklı, sağlıklı insanlar için farz kılmıştır. Kabe-i Muazzama'ya ve Medine-i Münevvere'ye gittiğinizde görüyorsunuz ki dünyanın dört bir tarafından beyazı siyahı muhtelif renklerde muhtelif milletlerden insanlar tek bir hedef etrafında birleşiyorlar. Cenab-ı Allah'ın ismi etrafında birleşiyorlar. Kabe'nin etrafında tavaflarını yapıyorlar, saylarını yapıyorlar, Mescid-i Nebevi'de peygamber efendimizi ziyaret ediyorlar. Sanki aynı dili konuşuyorlar" ifadelerini kullandı. Hac ziyareti sırasında karşılaştığı olaylardan da bahseden Ürgüp, "Özellikle bir izlenimimi ifade etmek isterim.

Dünyanın her tarafındaki Müslümanların milletimize karşı, Türk milletine karşı Türk devletine karşı son derece saygıları var. 15 yıl kadar önce umreye gitmiştim orada yine fark etmiştim ama bu kadar değildi.

Milletimize karşı ciddi bir teveccüh var. Hem yöneticilerin, görevlilerin hem de dünyanın dört bir tarafında gelen hacıların milletimize karşı hürmetkar tavrından doğrusu gururlanmamak elde değil. Tabi bunun sorumluluğunu da unutmamak lazım" diye konuştu.

Yemekte misafirlere hurma ve zemzem suyu ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber