Yaman: Yemek yardımının kartlı veya kuponla yapılmasına yasal engel yok

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Yaman, çalışanlara yönelik yemek yardımlarının kartlı veya kuponlu sistemle yapılmasına yasal bir engelin olmadığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ekim'de yemek yardım şeklinin değiştirilmesi ile ilgili olarak Kütahya Belediyesi'nde çalışan 185 kişinin imzalı tepkilerinin bildirildiğini belirtti. Yaman, yazılı müracaatların, Sayıştay Temyiz Kurulu kararının Kütahya Belediyesi tarafından dikkate alınmadığını bildirdiği açıklamada, şunları kaydetti:

"Kütahya Belediyesi çalışanları olarak eskiye dönülmesini kesinlikle istemiyoruz. Yemek yardımının kartlı veya kuponlu sistemle yapılmasında, hiçbir yasal engel söz konusu değildir. Bu konunun sorunsuz bir şekilde çözülmesi için yaptığımız tüm girişimler maalesef olumsuz sonuç vermiştir. Sendika üyelerimiz ve çalışanlarımız adına belediye yönetimini, getirmek istedikleri sistemden vazgeçmeye, çalışanların taleplerini dikkate almaya davet ediyoruz. Bu davetimize, belediye personelinin rahatsızlığını giderecek yaklaşım gösterilmesini bekliyoruz. Bu yaklaşım gösterilmediği takdirde belirlenmiş olan eylem planımızı, periyodik olarak uygulayacağımızı, üyelerimize ve kamuoyuna duyuruyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber