Panel arası nikah katılımcıları kızdırdı

İzmir'in Karabağlar Belediyesi'nin, Çalıkuşu Kongre ve Nikah Salonu'nda düzenlediği '89. Yılında Cumhuriyet ve Demokrasi' paneli nikah törenleriyle çakıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Panele, aynı salonda nikah töreni düzenlenmesi için iki kez ara verilmesi katılımcıları kızdırdı.

Konuşmacılar arasında yer alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin de panelin ikinci bölümüne dönmemesi, panele katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu'nun tepkisine neden oldu.

Karabağlar Belediyesi, belediyeye ait Çalıkuşu Kongre ve Nikah Salonu'nda '89. Yılında Cumhuriyet ve Demokrasi' paneli düzenledi. Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Engin Önen'in yönettiği panele, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu konuşmacı olarak katıldı. İnce'nin panele yarım saat geç katılması, dinleyicilerin tepkisine yol açtı. Katılımcılar, panelin geç başlamasını, alkışlayarak protesto etti.

Panelin ilk konuşmacısı CHP Grup Başkanvekili İnce, hükümete sert sözlerle yüklendi. Başbakan Erdoğan'a, ?Canın Cehenneme' diyen İnce, hükümetin dış politikada izlediği yol ve Cumhuriyet kutlamalarında yaşanan olayları eleştirerek, ?Türkiye'de dış politika mezhep üzerinden yürütülüyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, bizi Esed'le aynı mezhepten olmakla suçluyorsun. Esed'in de Obama'nın da senin de canın cehenneme.'' dedi. İnce, Cumhuriyet kutlamalarıyla ilgili olarak da hükümete, ?Onlar yürümeyi değil, yürütmeyi sever.? sözleriyle yüklendi.

CHP'Lİ İNCE'NİN KONUŞMASINDAN SONRA NİKAH ARASI

İnce'nin konuşmasından sonra, aynı salonda daha önce gün almış çiftin nikahı nedeniyle panele ara verildi. Bu durum, katılımcılarda şaşkınlık oluşturdu. Biraz önce panele katılan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, verilen arada Dilek Tat ile Ceran Doğan'ın nikahını kıydı.

Panelde konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu, çiftçin nikah şahitliğini yaptı. Yaklaşık 20 dakika sonra panelin kaldığı yerden devam etmesi için dinleyiciler salona davet edildi. Ancak dinleyicilerin çoğu geri dönmedi. Muharrem İnce de programının yoğunluğunu gerekçe göstererek, panelin ikinci bölümüne katılmadı.

PANELİ TERK EDEN İNCE'Yİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu, panele geri dönmeyen Muharrem İnce'yi sert sözlerle eleştirdi. İnce'yi ?çadır tiyatrosu' üslubu yapmakla eleştirdi. Bu tür toplantılara, daha önce defalarca katıldığını ve katılmaya devam ettiğini belirten Caniklioğlu, panel başlarken saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmamasını eleştirdi, Türk bayrağının bir köşede durmasına ise kızdı.

Prof. Caniklioğlu, panelin ilk bölümündeki kalabalığın, ikinci bölüme katılmaması üzerine, ?Bugün burada var olan toplumun, benim hassasiyetlerimi paylaştığını biliyorum. Biraz önceki topluluk başka şeyleri paylaşıyordu. Onlar başka kültürün ürünü idi. Şimdiki ise ortak endişeler, ortak algılar paylaşan bir topluluk. Ben sizi eğlendirmek için gelmedim. Ben buraya çadır tiyatrosu üslubu içinde konuşmak için gelmedim. Ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bugün içinde bulunduğu durumu bilgi ve belgeyle ortaya koymak için buradayım.? dedi.

Caniklioğlu, katılımcıların kendini alkışlaması üzerine de şunları söyledi: ?El çırpıp neşelenip ?yaşa var ol' şeklinde bir gösteri sergilemek için burada değilim. Hepimiz birlikte düşünelim, birlikte kaygılanalım, birlikte kızalım. Kavga edelim ama alkışlamayalım. Lütfen beni alkışlamayın. Bildiğim kadarıyla dansözler ıslıklanıyor, sanatçılar alkışlanıyor, bilim insanları dinlenmeli. Beni alkışlamayın rica ederim. Kızın, bağırın, protesto edin ama beni alkışlamayın.?

"NEYİ ALKIŞLADIĞININ FARKINDA BİLE OLMAYAN BİR SÜRÜ İNSAN CHP'YE GÖNLÜNÜ VERMİŞ"

Prof. Dr. Caniklioğlu, bazı aydınların, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermesini de eleştirdikten sonra sözü, Muharrem İnce'nin paneli terk etmesine getirdi. İnce'nin panelin ikinci bölümüne katılmayarak kendisini dinlememesini nezaketsizlik olarak değerlendiren Prof. Caniklioğlu, şöyle devam etti:

?Toplumun gazını almak için birileri geliyor, güzel güzel konuşuyor. Birileri onları çılgınca alkışlıyor. Herkes evine dağılıyor. Ayrıca, o kadar nezaketsiz bir ortam var ki gelen sayın milletvekili panelistlere ?katılamayacağım hoşça kalın' bile demeden gidiyor. Yanındaki zevat da gidiyor. Bu nasıl bir siyasi bir kültürdür. Bu nasıl bir saygı anlayışıdır. Ben bilemedim. Ama bir şey öğrendim. Bunlarla vatanı kurtarmayacağımızı öğrendim. Neyi alkışladığının farkında bile olmayan bir sürü insan CHP'ye gönlünü vermiş, CHP'nin içinde çöreklenmiş bazı insanların ne dediğine kulak verin, kimin konuştuğunu bilin.?

Prof. Caniklioğlu konuşurken, panele ikinci kez nikah arası verildi. Panel çıkışında, bazı katılımcılar, nikaha gelen başörtülü bayanları göstererek, ?Gelenlere bakın. Biz Atatürkçüyüz.? şeklinde sözlü sataşmada bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber