Tabakhane Deresi Aydın'ın yeni yüzü olacak

Aydın'da yıllardır kötü kokusu ve görünümü dolayısıyla vatandaşların yoğun şikayetine maruz kalan Tabakhane Deresine Eskişehir'de Porsuk Nehrine uygulanan yaşam alanı modeli uygulanacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıl kurmayları ile Eskişehir'e gidip prsuk Nehri Projesini yerinde gören Başkan Çerçioğlu, Tabakhane Deresinin yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla Aydın'ın yeni yüzü olacağını belirtti.

Aydın Belediyesi, Aydın'ın göbeğinden yıllardır akıp giden Tabakhane dersini çağdaş bir yaşam ve spor alanına dönüştürecek. Aydın şehrini yukarıdan aşağıya ikiye bölüp Büyük Menderes Nehrine karışan Tabakhane Deresi'nde Yılmaz Büyükerşen tarafından Eskişehir'de Porsuk Nehrine uygulanan projenin benzeri uygulanacak. Geçtiğimiz yıl 28 Kasım'da belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile iki günlük Eskişehir ziyareti gerçekleştiren Özlem Çerçioğlu, Porsuk Nehri üzerinde hayata geçirilen projeyi yerinde incelemiş ve proje hakkında Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den bilgiler almıştı.

İKİ BÖLÜM HALİNDE DÜZENLENECEK

Ziyaretin ardından Tabakhane Deresi konusunda projeler üretmeye başlayan Başkan Özlem Çerçioğlu, ihaleye çıkıp kazmayı vurdu. Tabakhane Deresinin şehir içerisinden geçen 4 kilometrelik kısmını iki bölüm halinde düzenleyecek. Soğukkuyu Kavşağı'ndan Aydın Belediyesi'nin yeni hizmet binası önündeki Çavuş Köprüsüne kadar olan ilk bölümdeki çalışmalar için Egemenlik Bulvarı trafiğe kapatıldı. 200 günde tamamlanması beklenen ilk etap çalışmalarının 90 günlük kısmında yol trafiğe kapalı kalacağı bildirildi. İlk olarak araç trafiğine ilgilendiren bölümlerin tamamlanacağını kaydeden Çerçioğlu, bu kısımdaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmaları için Çavuş Köprüsü-Pınarbaşı arası etabı başlatacaklarını duyurdu.

ESNAF MEMNUN

Özellikle zeytin var yılında zeytin karasuyu nedeniyle dereden çok kötü kokuların geldiğini ifade eden Tabakhane Deresi civarındaki esnaflar, su akmadığı dönemde de derenin çöplüğüne döndüğünü dikkat çekerek yeni proje sayesinde tabakhane deresi civarının dışlanan bölge değil, cazibe haline gelmiş bir yer olacağını inandıklarını dile getirdiler. Proje çalışmaları sırasında oluşacak sıkıntıların farkında olduklarını kaydeden esnaflar, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söylediler.

?DEREDEN PIRIL PIRIL SU AKACAK'

Yıllardır Aydın'ın göbeğinden akıp giden dereden faydalanmak yerine vatandaşların kokusundan ve görüntüsünden rahatsız olduğunu dikkat çeken Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tabakhane Dersini çağdaş bir yaşam ve spor alanına dönüştüreceklerini söyledi. Bunu Eskişehir'in çok iyi başardığını ifade eden Çerçioğlu, ?Tabakhane Deresi Islah Projesi ile kent merkezinde çağdaş bir spor ve yaşam alanı kazandıracağız. Aydın Belediyesi olarak Aydın'da yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Şuanda yol bölümünde çalışmalarımız devam ediyor. Aydın Belediyesi olarak kente değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kent yaşamında insanların nefes alabileceği doğal alan ve mekanlar oluşturmayı çok önemsiyoruz. Proje tamamlandığında derede pırıl pırıl su akacak. Tabakhane Deresi ıslahı projemiz ile kentimize görsel zenginliği kadar sosyal paylaşım alanları ile de

seçkin bir alan kazandıracağız? dedi.

BİR MİLYON 830 BİN TL'YE MAL OLACAK

Soğukkuyu mevkiinden Çavuş Köprüsüne kadar olan bölümde yeşil doku korunarak bölgenin dokusu bozulmadan açık ve yeşil alanlar, köprüler, dinlenme, yürüyüş, seyir ve spor alanları ile bölge çağdaş ve estetik bir yapıya kavuşturulacak. Aydın halkının yıllardır şikayet ettiği Tabakhane Deresi bu projeyle spor ve yaşam alanı olarak hoş olmayan koku ve görüntüler yerini yeşile bırakacak. Proje tamamlandığında derede prıl prıl su akacak. Bir Milyon 830 Bin TL'ye ihale edilen proje kapsamında bölgede vatandaşların dere üzerinden geçişlerini sağlayacak belirli aralıklarla köprüler yapılacak. Dere etrafından uygun yerlerde spor alanları, dere boyunca da yürüyüş alanları olacak. Oturma köşelerinin yer alacağı derenin ilk etap çalışmalarının 200 günde, Çauş Köprüsü-Pınarbaşı etabının ise 2013 yılında tamamlanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber