Otoban meyve bahçesine döndü

Aydın'da kontrolden çıkan sebze meyve yüktü tır, metrelerce sürüklenerek durabildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tırın devrilmesi sonucu karayolunun meyve bahçesine döndüğü kazada, sürücü ağır yaralandı.

Kaza, bu sabah saat 07.15 sıralarında Aydın-İzmir otobanı Muğla bağlantı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Muğla'dan yüklediği çoğunluğu nar ve domatesten oluşan sebze meyve yükünü İzmir'e götürmek üzere yola çıkan Sinan Demir (24) idaresindeki 31 K 3289 plakalı tır, Muğla-Aydın karayolundan Aydın-İzmir otobanına geçiş yapmak için Muğla bağlantı yoluna girdiği sırada bir anda kontrolden çıktı. Yolun ortasındaki bariyerlere çarparak sürüklenmeye başlayan tır, önüne çıkan aydınlatma direğini devirmesine rağmen sürüklenmeye devam etti.

Metrelerce sürüklendikten sonra durabilen tır ve içerisi sebze meyve dolu 31 F 1067 plakalı dorse, otobanın ortasındaki tahliye kanalına devrildi. Yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri kazaya müdahale etti. Hurdaya dönen tırdan ağır yaralı olarak kurtarılan Demir, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada dorsenin parçalanması ve içerisindeki sebze meyvelerin yola saçılması yüzünden otobanın geliş ve gidiş yönü tamamen trafiğe kapandı. Trafik ekiplerinin yoğun çalışmasının ardından devrilen tır ve dorsenin bir bölümünün kaldırılmasının ardından yolun her iki yönü tek şeritten ulaşıma açıldı. Kaza nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu karayoluna saçılan sebze meyveler, temizlik ekipleri tarafından kaldırıldı.

Kazada ağır yaralanan tır sürücüsü Sinan Demir'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber