Alanya'da 6 ilköğretim öğrencisine, fâhri polislik kartı verildi

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından uygulamalı eğitim verilen 6 ilköğretim öğrencisine, fâhri polislik kartı verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara duyurusu yapılan projeye Dr. Şahin - Birsel Biçer İlkokulu gönüllü olarak katıldı. Projeye dahil olarak eğitimlerini tamamlayan öğrencilere Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, Trafik Tescil Büro Amiri Zekeriya Bağ ve Okul Müdürü Mustafa Tural öğrencilere 'okul geçidi trafik görevlisi kartı' verdi.

Trafik kazalarını önlenmesi için sürücülerin, yayaların ve görevlilerin üzerlerine düşen kurallara uymaları gerektiğini vurgulayan Dur, "Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğu, insanların hataları sonucu meydana geliyor. Trafik kurallarını öğrenmeniz, uygulamanız, uymayı alışkanlık haline getirmeniz ve uymayanları uyarıp cezai müeyyide uygulayarak trafik kazalarını azaltacağız. Geleceğin polisleri olarak gördüğümüz öğrencilerimizin toplumu bilinçlenmesi adına çok büyük örnek teşkil eden gönüllü davranışlarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

CEZA YAZACAKLAR

Okul geçidi görevlisi öğrenciler görevleri sırasında üzerlerine özel kıyafet giyip ellerindeki makbuzlara görevli oldukları okul önü ve çevresinde sürücü hataları ve araç bilgilerini yazıp trafik polisine teslim edecek. Polis ise tutanağa göre tescil plakası veya sürücüye para cezası yazacak. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 134'üncü maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 178'inci maddesi gereğince 11 yaşını doldurmuş öğrenciler 'Okul Geçidi Görevlisi' olarak fâhri trafik polisi olabilir.

Özgür YILMAZ/ALANYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber