Sinop'un en yaşlı emekli polisi son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 97 yaşında Sinop'un en yaşlı emekli polisi Fehmi Özen'ı son yolculuğuna meslektaşları uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli polis memuru Fehmi Özen için ilk tören Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlendi. Törene İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, emniyet müdür yardımcıları, birim amirleri ile çok sayıda polis memuru ve Özen'in yakınları katıldı. Emekli polis memuru Özen'in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Özen'in yakınlarına ve Türk polis teşkilatı üyelerine baş sağlığı diledi. Şeref Aytekin, "Bu gün burada emniyet teşkilatımızda yıllardır fedakarca görev yapmış, emekli polis memuru ağabeyimizi kaybetmiş olmanın verdiği üzüntüyü paylaşmak üzere bir araya geldik. 1915 yılında doğan ve 1 asırlık ömrünün 25 yılını polislik mesleğine adamış, ülkesini çok seven, hukukun üstünlüğüne inanan ve savunan, polislik mesleğini yücelten, sevdiren, saydıran meslek hayatı başarılarla dolu örnek bir insan, değerli meslek mensubumuz Fehmi Özen ağabeyimizi kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Acımızı paylaşmamızdan dolayı emniyet teşkilatı olarak teşekkür ediyoruz. Şüphesiz, insanların belli bir yaşamdan sonra ebediyete intikalleri kaçınılmaz bir sondur. Sonuçta hepimiz faniyiz ve bu gerçek ile yaşamak zorundaysak, yaşamın değerini bir an bile olsun unutmamalıyız. Çünkü hayatı bize anlamlı kılan bir gün sonlanacağı gerçeğidir. Bu vesile ile değerli meslektaşımızı ebediyete uğurlarken kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm teşkilat mensuplarımıza baş sağlığı diler saygılar sunarım" dedi.

Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu'nun yaptığı dua ardından Fehmi Özen'in cenazesi polislerin omuzlarında cenaze arabasına götürüldü. Fehmi Özen ikindiye müteakip merkeze bağlı Bektaşağa köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

3157 sicil sayalı emekli polis memuru Fehmi Özen 1915 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. 1945 yılında İstanbul Polis Okulu'nu bitirerek Artvin'e bağlı Borçka İlçe Emniyet Komiserliği'nde göreve başlayan Özen, sırası ile 1960 yılında Samsun ve Bafra ilçesinde görev yapması ardından 1967 yılında emekli oldu. 4 çocuk babası olan Fehmi Özen tedavi gördüğü hastanede 97 yaşında hayatını kaybetti.

(SER-SLH-Y)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber