Rektör Orbay'dan bilimsel çalışmalara destek sağlayan Merzifon TSO'ya teşekkür

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite bünyesinde uygulanan bilimsel çalışmalara maddi destek sağlayan Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplumsal refahın gelişebilmesinin bilimsel ve teknolojik çalışmaların artması ve bunların etkin bir şekilde günlük hayata adaptasyonuyla mümkün olduğunu vurgulayan Orbay, "Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en etkin araçlarından biri üniversite-sanayi işbirliğidir. Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesinin bir aracı olarak üniversite-sanayi işbirliği kaçınılmazdır. Bu bağlamda, Amasya Üniversitesi, Amasya'nın tarihte yerine getirdiği misyonu ve sorumluluğu ile akademik, teknolojik ve kültürel başarısını bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda ispatlayacağı, temel değerlerinden ödün vermeden, çağdaş, sanat, bilim, yönetim-öğrenim ve eğitim anlayışı ile dünya üniversiteleri arasına girmeye çalışan bir eğitim kurumu olmayı kendisine vizyon edinmiştir. Bu vizyon, nitelikli öğretim elamanlarını bünyemizde tutabilmek ve yeni araştırmacılar için cazibe merkezi oluşturmamızı zorunlu hale getirmektedir" dedi.

Pek çok üniversitenin kurulan vakıfların, illerindeki sivil ve kamu dernekleri aracılığıyla gerek bilimsel araştırmaları özendirmek, gerekse araştırmacıların motivasyonlarını yüksek tutma adına uluslararası yayınlara ve patentlere teşvik aldıklarına dikkat çeken Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde yapmış olduğumuz çağrılara Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası olumlu cevap vererek Amasya Üniversitesi adresli olarak 2011 yılı içerisinde yayımlanmış olan ve uluslararası indekslerde taranan çalışmalara destekte bulunmuştur. Ayrıca, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası, toplumsal farkındalık oluşturmanın, üniversite, sanayi ve işletme işbirliğinden geçtiğini de vurgulayarak bundan sonrada reel sahada uygulanabilecek her türlü projenin belirlenmesinde, desteklenmesinde reel sektör temsilcisi odaları ile Amasya Üniversitesi'nin her zaman yanında olacakları gibi bizi cesaretlendiren, kararlılığımıza kararlılık katan, temenni ve dileklerde bulunarak çalışma şevkimizi de artırmışlardır" diye konuştu.

Orbay, Merzifon TSO Başkanı Fatih Altınay ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Alış başta olmak üzere tüm oda üyelerine göstermiş oldukları yakın ilgi, destek ve karşılıklı işbirliğini artırmayı yönelik çabalarında dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber