Cezaevi İzleme Koordinasyonundan suç duyurusu

Cezaevi İzleme Koordinasyonu üyeleri yapılan açlık grevlerine destek için düzenlenen eylemlerde polis tarafından gaz sıkılmasına ilişkin sorumlu kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan çoğunluğu avukatlardan oluşan gurup üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Gurup basın açıklaması sırasında ellerindeki kullanılmış gaz bombası kovanlarını basın mensuplarına gösterdi.

Grup adına açıklama yapan avukat Ayşe Acınikli Türkiye cezaevlerinde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin bugün 55. gününe girildiğini belirtti. Tüm Türkiye çapında konuya duyarlı kesimlerin yaptığı her türlü eylem ve etkinlik yasaklandığı ve engellenmeye engellemeye çalışıldığı belirtilen açıklamada ?bu tutum halkın kararlı duruşuyla karşılaşınca polisin saldırılarıyla terörize edilmiştir. Bu süre içinde ülke çapında binlerce gaz bombası kullanılmış, yüzlerce gözaltı ve tutuklama gerçekleştirilmiş, ayrıca gerçekleştirilen saldırılarda onlarca vatandaş ciddi şekilde yaralanmıştır '' denildi.

Türkiye çapında hakla karşı estirilen bu saldırıların genel sorumluluğunun başbakan ve içişleri bakanı olduğu vurgulanan açıklamada, İstanbul'da yaşanan saldırılardan dolayı sorumluluğun vali ve emniyet müdürlüğünde olduğu da bildirildi. Açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden grup üyeleri, BDP İstanbul İl Başkanlığı, İHD ve 78'liler Derneği adına, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber