Ev hanımıydı iş kadını oldu, şimdi ihracat yapmayı hedefliyor

Gaziantep'te, evde yaptığı doğal ürünlerin satışına başlayan ev hanımı Nigar Gürsel, gördüğü ilgi üzerine ticarete atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehitkamil Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen ?Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu tamamlayan Gürsel, 30 bin TL hibe almaya hak kazandı.

Turşudan reçele kadar, bir çok ürünü Türkiye'nin dört bir yanına göndermeye başlayen ve 'Akgen' markası için de tescil başvurusunda bulunan Gürsel'in, uzun vadeli planlarında ihracat da bulunuyor.

Bir çok ürünü evinde kendisi yapan Nigar Gürsel'e eşi, babası ve erkek kardeşi, ticarete atılabileceğini söyleyerek, teşvikte bulundu. Bunun için eğitim imkanlarını araştıran Gürsel, Şehitkâmil Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik' kursunu tamamladı. 30 bin TL hibe almaya hak kazanan Gürsel, Karataş bölgesinde kendisine açtığı mütevazi iş yerini; evinde yaptığı, turşu, reçel çeşitleri, salçalar, salamura zeytinler ve kurutmalıklarla doldurdu. Kısa sürede ilgi çeken ürünler, Türkiye'nin birçok şehriyle beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de pazarlamaya başlandı.

Kısa sürede önemli adımlar attıklarını söyleyen Gürsel, başarı hikayesini şöyle anlattı: "İş fikri, bir gün aile arasında otururken çıktı. Eşim, babam ve erkek kardeşim, bu işi yapabileceğimi söylediler. Ben de onlardan destek alıp işi kurmaya karar verdim. Girişimcilik desteği eğitimini alıp işimizi kurduk. Şu anda iş yerinde turşu, reçel çeşitleri, kurutmalıklar, salamura zeytin, zeytinyağı, üzüm pekmezi gibi kendi üretimimiz olan ürünleri satıyoruz. Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Batman ve Kıbrıs'a mal gönderdik. Özellikle salça konusunda çok takdir alıyoruz. Diğer ürünlerimizi de beğeniyorlar. Sarımsak turşumuzu alan, diğer turşulardan da sipariş veriyor. Pul biberimizde katkı maddesi yok. Burada işimizi dürüstçe yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sonuna kadar götürüp, büyüyeceğimize inanıyorum. Hedefimiz markalaşmak. Amacımız, bu konuda ihracata yönelmek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber