Ödevleri için Başkan Özgan ile röportaj yaptılar

Adana'ının Kozan ilçesinde faaliyet gösteren İnkilap İlköğretim Okulu öğrencilerinden Sıla Yüce ve Erenay Altunsayar, okul dergisi için Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile röportaj yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan'ın tarihi ve kültürel dokusunda yapılan hizmetler hakkında sorular yönelten öğrencilere Başkan Özgan ise detaylı bir şekilde bilgi verdi.

Kozan Kalesi'ne yapımı devam eden şelale ve kale surlarının restorasyonu için projesinin hazırlandığını belirten Başkan Özgan, Kültür varlıklarına önem verdiklerini söyledi. Özgan, Yaverin Konağı, Kozan Kalesi ve Dağılcak Mesire Alanı gibi yerlerin Kozan'ın tanıtımında büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Eğitim alanında yaptıkları hizmetlere değinen Özgan, Kozan'daki ilk ve ortaöğretim okullarına yapmış olduğu hizmetlerden bahsederek okul bahçelerindeki asfaltlama ve parke kaplama çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Röportajın sonunda öğrencilere bol kitap okumaları tavsiyesinde bulanan Başkan Özgan, "Öğrencilerimiz kardeşlik ve barış içerisinde yaşamalı, kendi ailesi, öğretmen ve büyüklerine karşı saygılı olmalı, bilgili ve araştırıcı olmalı aynı zamanda hedeflerini büyük tutmalıdır. Eğer bir öğrenci çalıştıktan sonra neden bu ülkeye bir başbakan veya cumhurbaşkanı olmasın?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber