Tarihi ve kültürel miraslardan oluşan hediyelik ürünler görücüye çıktı

Polatlı Belediyesi ile Ankara Kalkınma Ajansı'nın hayata geçirdiği, ?Tarihi ve Kültürel Mirasın Turizme Kazandırılması Projesi' kapsamında seramik ve ahşap atölyelerinde kursiyerlerin ürettiği hediyelik ürünler görücüye çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Frig medeniyeti, Gordion, Kurtuluş Savaşı gibi tarihi ve kültürel değerlerden oluşan 300 eser sergilendi. Proje, atölyelerde yetiştirilecek kursiyerlere istihdam sağlayacak. Aynı zamanda üretilen hediyelik ürünler turizme kazandırılacak.

Güldeste Konak'ta gerçekleştirilen sergi açılışına, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Şeref Okuducu ve çok sayıda davetli katıldı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı'nın her yönden geliştiğini, gelişimin en önemlisinin de turizm sektörü olduğunu söyledi. Bilgin, proje kapsamında üretilen hediyelik ürünlerin Polatlı'ya gelen turistlere yönelik hediyelik eşya konusunda büyük önem taşıdığını belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Polatlı'yı daha iyi projelerde desteklemek istediklerini belirterek, Polatlı'nın kalkınması için yapılan çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Yakup Çelik ise, serginin Ankara Devlet Demir Yolları sergi salonunda da açılacağını söyledi. Çelik, Polatlı'daki büyük turizm potansiyelini harekete geçirmek için bu projenin bir ön adım olduğunu vurguladı. Çelik ayrıca, ahşap ve seramik atölyelerinde yetiştirmek üzere kursiyer kayıtlarının da başladığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Şerafettin Okuducu ve beraberindekiler serginin açılışını yaparak, sergiyi gezdi. Daha sonra Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Şerafettin Okuducu'ya atölyelerde üretilen hediyelik ürünlerden hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber