Kaymakam'dan kalabalık sınıflara denetim

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde bazı ilköğretim okullarında sınıfların kalabalık olduğu yönünde velilerden şikayet alan Kaymakam Ahmet Macunluoğlu, ani denetim yaptığı okullarda 3'er öğrencinin aynı sırayı paylaştığı kalabalık derslikleri görünce şaşkına döndü. Macunluğlu, öğrenci kapasitesi fazla olan okulların müdür odalarının dersliğe çevrilmesi talimatını verdi.

İlk olarak Niyazi Üzmez İlköğretim Okulu'na giden Kaymakam Ahmet Macunluoğlu, kalabalık olan 1. sınıfları denetledi. Üçer öğrencinin aynı sırayı paylaştığını ve öğrencilerin yazı yazmakta zorlandığını gören Kaymakam Macunluoğlu, okulun Müdür Vekili Kadir Kahraman'a yaşanan sıkıntıyı sordu. Karaman'ın derslik sıkıntısı olduğunu söylemesi üzerine Kaymakam Macunluoğlu, Manisa Valisi Orhan Işın'ın derslik sıkıntısı olan okullarda müdür odalarının dersliğe çevrilmesi talimatını verdiğini hatırlatarak, derslik sıkıntısının çözülmesi için müdür odasının en kısa zamanda dersliğe çevrilmesini istedi. Kaymakam Macunluoğlu, daha sonra ilçenin en başarılı okullarından biri olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu denetledi. 40 metrekarelik sınıflarda 50 öğrencinin eğitim ve öğretim görmek zorunda kaldığını gören Macunluoğlu, bu manzara karşısında da oldukça şaşırdı. Her sırada 3 öğrencinin oturduğu sınıfları dolaşan Kaymakam Macunluoğlu, okul müdürü Memduh Buran'dan bilgi aldı. Sonrada müdür odasının dersliğe çevrilmesi ve çocukların bir an önce bu sıkışıklıktan kurtarılması talimatını verdi.

Denetimiyle ilgili açıklama yapan Kaymakam Ahmet Macunluoğlu, "Normal olması gereken sınıf mevcudu 30-35 arası. Bu gezdiğim okullarda gördüğüm manzara karşısında oldukça şaşırdım. Valimiz Orhan Işın'ın müdür odalarının dersliğe çevrilmesi talimatını bu okullarda hayata geçireceğiz ancak bazı mahallelerde nüfus nedeni ile yoğunluk yaşanıyor. Gerekli talimatları verdim bu sorunları yaşamak istemiyoruz" dedi.

Kalabalık sınıfların kalabalık tutulmasına tepki gösteren veliler ise, "Sıcak havalarda çocuklarımız iç içe oturuyorlar. Sınıflar çok küçük böyle bir ortamda nasıl ders anlaşılabilir ki? Çocuklarımız sınıfta terliyorlar, dışarıya çıkınca hasta oluyorlar. Bu sorunun çözülmesinin istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber