Selçuk İMKB Turizm Otelcilik Lisesi'nden büyük başarı

Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ekibi, Tüm Aşçılar Fedarasyonu (TAF) tarafından Antalya'nın Alanya ilçesinde 2.'si düzenlenen Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'nda, Türkiye geneli üniversiteler ve liseler arası müsabakalarda, birçok madalya alarak ilçeye döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAF üyesi ülkelerin Jürilerinin oluşturduğu yarışmada, Yöresel Yemekler dalında Oktay Battal bronz madalya, Kuzu Yemekleri dalında Ersin Güner Jüri Merit Ödülü, Yılın Genç Altın Şefi dalında Süleyman Karabüber Jüri Merit Ödülü, Modern Türk Mutfağı dalında Semih Öksüzoğlu gümüş madalya, Makarna dalında Jüri Merit Ödülü ve Jüri özel altın madalyası, ayrıca Okullar arası ekip yarışmasında Dilek Durmuş, Mert Posta, Semih Öksüzoğlu da 3 altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldular. Üniversiteler ve liseler karma okul ekip yarışmasında ise Dilek Durmuş, Mert Postan ve Semih Öksüzoğlu, Altın Kepçe Kupası alarak Türkiye ikincisi oldular.

Yarışma başarısının ardından Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ali Serkan Atlan, okul öğretmenleri, Okul Aile Birliği başkanı ve Öğrenciler Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı makamında ziyaret etti. Kaymakam Boyacı, bu başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek onları kutladı. Boyacı, ?Aşçılık, dünyanın en eski mesleklerindendir. Önemini hiçbir zaman kaybetmedi ve kaybetmeyecektir. İleride ünlü bir aşçı veya gurme olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız, öğretmenlerinizi iyi dinleyin ve, yabancı bir dili mutlaka çok iyi öğrenmeye çalışın. Çünkü yabancı dil, turizm sektörünün olmazsa olmazıdır. En az bir dili anadiliniz gibi konuşabilmelisiniz. Sizlerin bu başarısı tesadüf değildir. Bundan sonrada birçok başarılarla adınızı duyuracağınıza eminim. Bu anlamda başta Aileleriniz olmak üzere, bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerinizi tekrar kutluyorum? diyerek; başarılı olan öğrencilere günün hatırasına çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber