CHP, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın iptali ile yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Anayasamıza ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmelere açık aykırılıklarla dolu olan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması için, en kısa sürede Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız." dedi.

Türkiye'de çalışma yaşamını, sendikaları ve işçileri doğrudan ilgilendiren Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Akkaya, 12 Eylül hukukunun yarattığı baskıcı, örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayıcı ve yasakçı yasaların kaldırılarak demokratik, özgürlükçü yasalar yapılacağı söylemiyle hazırlanan bu yasanın yasakları kaldırmadığı gibi örgütlenmenin önüne yeni engeller ve kısıtlar getirdiğini savundu.

Sendikaların ve işçilerin örgütlenme özgürlüklerini geri götüren bu yasaya yönelik tepkilerin, seslerini duyurma gayretlerinin hiçe sayıldığını anlatan Akkaya, Ak Parti'nin her icraatında olduğu gibi ileri demokrasi adına cop ve biber gazının emekçilere reva görüldüğünü ifade etti.

Akkaya, şöyle devam etti: "İleri demokrasi söylemiyle yola çıkan, ancak gerçekte 12 Eylül cuntasının bile getirmediği yeni yasaklar getiren, işçilerin var olan toplu sözleşme ve örgütlenme haklarını kullanmalarından bile rahatsız olan bu zihniyet, tarih önünde bu yaklaşımının sorumluluğunu taşıyacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, konfederasyonlarımızın görüşlerini de alarak Anayasamıza ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmelere açık aykırılıklarla dolu olan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması için, en kısa sürede Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Bu çerçevede hazırlıklarımızı, başlatmış bulunmaktayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber