AFAD Başkanı Gaziantep'te

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacılar için kamplarda Türkiye'nin verdiği hizmetlerin standardının, uluslararası ölçekte çok üst düzeyde olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Gaziantep'in Nizip ve Karkamış ilçelerinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentleri gezdi. Suriyeli vatandaşlarla sohbet eden Oktay, çadır kentlerin içinde bulunduğu şartları yakından inceledi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Oktay, ?Kış hazırlıklarını yerinde görelim, kış bastırmadan her türlü hazırlığımızı tamamlayalım düşüncesiyle buradayız. Bu kapsamda Gaziantep, Karkamış ve Nizip'i ziyaret ettik. Bütün kamplarımızı hızlı bir şekilde dolaşacağız. Eksiklerimizi, problemlerimizi kamp kamp ziyaret edip, çözüme kavuşturmak için buradayız. Her bir kampımız ayrı bir ilçe, bu ilçemize her gün yeni misafirler geliyor.? ifadelerini kullandı.

Olayın, sadece yiyecek, giyecek ve barınma boyutu değil, psikolojik olarak da insanların rahat ettirilmesi gerektiğini kaydeden Oktay, ?Biz olayı, geniş çerçevede değerlendiriyoruz. Buranın nüfusu 7 bin 140, Gaziantep'te 22 bin, toplamda bugün itibariyle 112 bin misafirimiz var. Gidenlerle birlikte bu sayı 150 bini buldu. Bu, sürekli de artıyor.? değerlendirmesinde bulundu.

"ÇADIRLARIN TABAN İZOLASYONUNU KIŞ GELMEDEN TAMAMLAMAK İSTİYORUZ"

Çadırların taban izolasyonlarını kış gelmeden tamamlamak istediklerini belirten Oktay, ?Bu hafta itibariyle çalışma başlıyor. Tüm çadır kent ve konteyner kentlerimizin tamamında kışlık hazırlıklarımızı, Kasım ayı itibariyle tamamlamak istiyoruz. Bu çalışmayı da ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte yapıyoruz.? açıklamasını yaptı. Kış yaklaştığı için çadır, giyecek ve ısınma noktasında misafirlerin soruları olduğunu, bunların iki hafta içinde tamamlandığını ifade eden Oktay, "Kışlık giyecekleri bu hafta dağıtıyoruz. Isıtıcıların hepsi dağıtıldı, buralarda soba vermiyoruz. Yangına karşı dikkatli olalım, radyatör ısıtıcı dağıttık. Çadırlar kışa hazırlanıyor. Güvenlik ve kapasite boyutuyla ayrıca ilgileniyoruz. Yangın endişesiyle çadır kentlerimizde, bir ikisi haricinde günlük yemekleri biz dağıtıyoruz. Yemeklerimizi kalorilerine kadar hesaplıyoruz. Başka ihtiyaçların karşılanması amacıyla da kantinlerimiz var.? şeklinde konuştu.

"İNSANLAR RAHAT VE GÜVENDE OLAMADIKLARI İÇİN BURADALAR"

Suriye'de bir problem olduğunu hatırlatan Oktay, şunları ifade etti: ?Bu insanlar, orada rahat ve güvende olmadıkları için buradalar. Türkiye olarak, bizim sorumluluğumuzda olan misafirlerimizi olabildiğince rahat ettirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin verdiği hizmetlerin standartları uluslararası ölçekte çok çok üst düzeyde. Bunun artı tarafı var, bununla gurur duyuyoruz. Aynı zamanda maliyetleri de aza indirmeye çalışıyoruz. Amacımız, lükse kaçmak değil, ihtiyaçları gidermek. Kapımız açık, bununla ilgili ileriye yönelik planlarımızı yapıyoruz. Hazırlıklarımız sürekli devam eder, bu dün vardı, bugün var, yarın da olacak. Van'da boşa çıkan konteynerleri Nizip'e getirdik. Burada yeni bir konteyner kent çalışması yapıyoruz. Türkiye, güzel bir iş yapıyor. Burada da iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz. Problemler mutlaka olacaktır, bizim görevimiz de o problemleri tespit edip iyileştirmek. Uluslararası camiaya da bir daha ellerini taşın altına koymalarıyla ilgili yine çağrıda bulunmak istiyoruz. Bununla ilgili de proje havuzu oluşturduk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber