Eskişehir'de açlık grevi yapan mahkum sayısı 6'ya yükseldi

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açlık grevi yapan mahkum sayısı 6'ya yükselirken, BDP Eskişehir İl Başkanı ve Halkların Demokratik Kongresi eylemcilere destek verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'nde 17 gün önce açlık grevine başlayan 3 mahkuma 3 kişi daha katıldı. Greve giren 6 mahkuma BDP İl Başkanı Ayhan Tepe, Halk Evleri mensupları ve Halkların Demokratik Kongresi üyelerinden destek geldi. Greve giren mahkumlarla görüşmeye gelen avukatı bekleyen grup, bu süre içinde halaylar ve Kürtçe sloganlarla mahkumlara destek verdi.

BDP İl Başkanı Ayhan Tepe, yaptığı basın açıklamasında, greve giren mahkumların 17 gündür yaptıkları açlık grevlerini saygıyla karşıladıklarını belirterek, ''Eskişehir'de 3 arkadaş 17 gündür açlık grevine devam ediyor. Son 3 gündür bu sayı 6 kişiye çıktı. Türkiye'nin her yerinde bütün cezaevlerinde yayılan bu açlık grevleriyle artık bütün kamuoyunun duyarlı hale gelmesi gerektiğini görüyoruz. Buradan diyoruz ki, hükumet bundan sonra adımları atmalı ve talepleri muhakkak dikkate almalıdır" dedi.

6 mahkumla görüşen avukat Beste Gül Kabul, mahkumların algılama yeteneklerinde bozukluk belirlediğini söyleyerek, ''Zor bir şekilde iletişim kurabiliyorduk. Kompleks vitamin alabildiklerini, B1 vitamini alamadıklarını bildirdiler. Ayrıca açlık grevine başladıkları için iletişimden men ve sosyal aktivitelerden men gibi 1 ay, 2 ay ve 4 aylık idari disiplin cezaları almışlar. Genel durumları itibarı ile greve devam edeceklerini, durumları ne olursa olsun talepleri kabul edilinceye kadar açlık grevine süresiz ve dönüşümsüz olarak devam edeceklerini belirttiler'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber