GAÜ Organ Bağışı Haftası kutlandı

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Organ Bağışı Haftası kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, organ nakli çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, bölgenin ve Türkiye'nin önemli organ nakil merkezlerinden biri olduklarını ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ?Üç buçuk yıl önce başladığımız organ naklinde, bugün geldiğimiz noktada hem canlıdan hem de kadavradan nakil gerçekleştiren çok iyi bir ekibimiz var. Bu tür çalışmalar, bir kişinin ya da bir anabilim dalının eseri değildir. Herkesin katkısıyla gerçekleştirilen çalışmalardır. Genel cerrahi, gastroenteroloji, nefroloji, kalp cerrahisindeki arkadaşlarıma ve birçok çalışanımıza teşekkür ediyorum.? dedi.

Organ bağışının hayat kurtardığına dikkat çeken Coşkun, Organ Bağışı Haftası nedeniyle toplumda duyarlılığın artmasını istediklerini kaydetti.

Türkiye'de 40-45 bin civarında böbrek bekleyen hasta olduğunu söyleyen GAÜN Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Usalan ise son beş yılda organ nakli konusunda bir hızlanmanın var olduğunu, ancak bunun istenilen seviyede olmadığını söyledi. Usalan, ?Bu nedenle toplumumuzu organ nakline teşvik etmemiz gerekli. Canlıdan da organ nakli yapıyoruz fakat kadavradan organ nakli yapılması gerekiyor. Organ naklinde en önemli noktalardan birisi de bu. İnsanlarımız bu konuda duyarlı olmalıdır.? diye konuştu.

Toplantıya; GAÜ Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Koruk, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Avni Gökalp, Doç. Dr. Sacit Çoban, Doç. Dr. Fahrettin Yıldız, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Usalan, Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Üstünsoy ve Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Taner Gülşen katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber