Avcılar, keklik popülasyonu azalınca ?av sezonunun' kapanmasını istedi

Av sezonunun iki hafta önce açıldığı Erzincan'da, keklik popülasyonunun azalması üzerine, Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü üyeleri, keklik türünün korunması amacıyla ocak ayına kadar devam edecek olan av sezonunun kapatılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıllara oranla bu yıl ava açık bölgelerde hiçbir keklik türüyle karşılaşmadıklarını söyleyen avcılar, bu konunun bakanlık bünyesinde araştırılmasını istiyor. Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yaşar Baş ve kulüp üyeleri, çıktıkları avdan elleri boş döndü. Yaklaşık 4 saat ava açık bölgede keklik arayan avcılar, sadece 6 adet kekliğe rastladı. Avcılar Atıcılar İhtisas Spor Kulübü üyeleri olarak bir karar alıp, keklik avlamadıklarını söyleyen avcılar, diğer avcıların da bu karara destek vermesini istediler.

"KEKLİK AVI YAPILAMIYOR"

Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yaşar Baş, ?Yaklaşık 4 saattir av yapıyoruz. 4 saat içerisinde gördüğüm sadece 6 tane keklik oldu. Başka hiçbir kekliğe rastlamadık. Erzincan'da keklik popülasyonuna ne oldu, kimsenin bir bilgisi yoktur. Acilen bakanlığımıza, Erzincan'da keklik avını kapatıp, bilimsel araştırma yapması için çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda duyarlı olsunlar. Biz Erzincan Avcılar Kulübü olarak kararımızı aldık. Erzincan'da keklik avı yapmayacağız. Bizim milli kuşumuz olan kekliği korumak için aramızda aldığımız kararı uygulamaya koyduk. İl dışından, özellikle Karadeniz'den ve Orta Anadolu'dan ilimize avlanmaya gelen bütün avcı arkadaşlarımızdan da ricamız, bu yıl Erzincan'a ava gelmesinler. Çünkü çok az bir kekliğimiz var. Bunu da damızlık olarak kullanmak istiyoruz. Her avcının bu duyarlılığı göstereceğine gönülden inanıyorum. Bakanlığımızı, kekliğimizi korumak ve bu konuyu araştırmak için ilimize davet ediyorum.? dedi.

Erzincan'da 26 yıllık avcılık yapan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü üyesi Nurettin Kalender ise ?Kemah bölgesinde avlanmaya geldik. 4 saattir dolanıyoruz. Maalesef bir kuşa rastlamadık. Bunun acilen önleminin alınması lazım. Hayvanların neden yok olduğu belli değil. Bu sene hayvanlarda bir sorun var. Bunun ne olduğunu anlamış değiliz. Yetkililerden, buna bir çözüm bulunmasını bekliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber