Kalifiye işçi sendikalı işyerini tercih ediyor

Kayseri'de yaşanan işçi sıkıntısının aslında güvensizlikten kaynaklandığını belirten Çelik İş Kayseri Şubesi Başkanı Celalettin Korkmazyürek, ?Fabrikaların birçoğu kalifiye eleman arıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, kalifiye elemanlar sendikalı çalışan işyerlerini tercih ediyor.? dedi.

Celalettin Korkmazyürek, Kayseri'de kalifiye işçinin oldukça fazla olduğunu ancak bu işçilerin her önüne gelen fabrikayı tercih etmediğini hatırlatarak, ?Sendikalı olarak işçi çalıştıran iş yerlerine iş için başvuru yapan yüzlerce kalifiye eleman var. Birçoğu işe alınamıyor. Diğer taraftan birçok işyeri de işçi aranıyor ilanları asıyor ama kalifiye elemanlar buraları tercih etmiyorlar. Bu elemanların birçoğu bizim sendikamıza gelip iş istiyorlar. İşçi arayan fabrikaları tavsiye ediyoruz. Fakat sendikasız olduğu için kabul etmiyorlar.? diye konuştu.

Sendikalar yasasının çıkmasıyla birlikte sendikaya üye olmanın çok kolaylaşacağını vurgulayan Korkmazyürek, ?Bazı işverenler sendikadan korkuyor. Ancak, etraflarına baksalar sendikalı işyerlerinin ne kadar verimli çalıştığını görürler. Yeni yasa sonrası zaten işçi internetten sendikaya üye olabilecek. Bu uygulama ile sendikalaşma oranı çok artacak. Verimli ve iş barışını düşünen sendikalarla işletmeler daha da güçlenir ve verimliliği artar.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber