Bursa'da veliler için konukevi açıldı, isteyen çocuğuyla okulda yatacak

Bursa'da yatılı eğitim veren devlet okulu bünyesinde şehir dışından gelen veliler için konukevi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir evde ihtiyaç duyulan her şeyin yer aldığı konukevinde velilerin çocukları birlikte vakit geçirmeleri hedefleniyor. Ücretsiz olarak hizmet verecek olan konukevinden veliler başvuru sırasına göre yararlanacak. 1 gece, 2 gündüz olarak planlanan misafirlik süresince velilere okul karavanasında çıkan yemek ikram edilecek.

İlkokul birinci sınıftan itibaren yatılı bölge okullarında öğrenim gören Bursa Turgut Yılmazipek Yatılı Bölge Ortaokulu Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Bahattin Kızılsoy, çocuklarını görebilmek için şehir dışından gelen veliler için bir konuk evi yaptırma fikrini Okul Müdürü İsmet Özdemir'le paylaşması projenin şekillenmesinde önemli rol oynadı. Özdemir'in Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler de olumlu neticelenince okul bünyesindeki 80 metre karelik bölüme veli konuk evi yapıldı. Okulda atıl olan bölümü ev konseptinde dayayıp döşeyen okul idaresi, proje için bir de 'Ya Beni Evime Götür, Ya Da Evimi Bana Getirin' şeklinde slogan hazırladı. Projeyle çocuklarını ziyarete gelen veliler ev ortamında misafir edilecek. Üç oda ve bir salon olarak hazırlanan evde LCD ekran televizyondan, buzdolabına varana kadar bir evde ihtiyaç duyulan her şey mevcut. Veli konukevinde misafir edilen velilere de okulun pansiyonunda kalan çocuklara sunulan yemekler ikram edilecek. Veliler, bu hizmetten ücretsiz olarak başvuru sırasına göre faydalanacak.

Konukevinin ilk misafirleri ise Bursa'nın dağ köylerinden Kirazlıyayla'dan gelen Hasan ve Nihal Başaran çifti oldu. Halen 250 çocuğun eğitim öğretim gördüğü okulun beşinci sınıfında okuyan çocukları İbrahim Başaran'ı ziyarete gelen Başaran çifti, veli konukevinde çocuklarıyla birlikte geçirecek. Konukevine tam not veren Nihal Başaran, "Biz şehir dışından geldik. 'Çok iyi düşünülmüş bir proje'" diyerek uygulamayı destekledi. İbrahim Başaran da "Annem ve babamla bir gece ve iki gündüz birlikte olacağım. Hem eğitim öğretimim aksamayacak hem de onlarla hasret gidermenin mutluluğunu yaşayacağım" diye konuştu.

Veli konukevinin açılışı için düzenlenen törende konuşan Turgut Yılmazipek Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü İsmet Özdemir, Bilecik, Yalova gibi Bursa'nın çevre illerinden öğrencileri olduğunu söyledi. Halen 250 öğrenciye hizmet verdiklerine işaret eden Özdemir şunları kaydetti: "Türkiye'de ilk diyebileceğimiz bir proje. Velilerimiz ücretsiz olarak konukevinde kalabilecek. Özellikle şehir dışından gelen velilerimiz için büyük bir fırsat."

HAYATIM YİBO'LARDA GEÇTİ

İlkokul birinci sınıftan itibaren öğrenim hayatının tamamının yatılı okullarda geçtiğini anlatan Turgut Yılmazipek Yatılı Bölge Ortaokulu Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Bahattin Kızılsoy ise projenin manidar olduğunu kaydetti. Kızılsoy, "Biz, bu tür okullarda kalmanın zorluğunu, güzelliğini iyi biliyoruz. Şehir dışından gelen velilerimizin çektikleri sıkıntıları da biliyoruz. Böyle bir projeyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek ile Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal veli konukevinin kurdelasını kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber