Gül: Türkiye'de hayat standartları değişecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Türkiye'de demokrasinin çok daha fazla yerleşeceği, reformların ve ekonomik kalkınmanın bütün hızıyla devam edeceği, hayat standartlarının değişeceği bir sürece giriyoruz" dedi.

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile birlikte Kayseri'ye gelen Gül, Erkilet Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Ekim'de Türkiye ile AB arasında müzakerelerin başladığını anımsatarak, uzun bir sürecin sonunda, önemli bir tarihi dönemeç alındığını ifade etti.

Gül, "Bundan sonra yapılacak çok daha fazla iş var. Bundan sonra yapılacak işler, çok daha farklı işler. Türkiye'de demokrasinin çok daha fazla yerleşeceği, reformların ve ekonomik kalkınmanın bütün hızıyla devam edeceği, hayat standartlarının değişeceği bir sürece giriyoruz. Birçok alışkanlıklar bu süreç içinde değişecek. Önümüzde yoğun bir çalışma süreci var. Yapılacak çok iş var. Müzakereler başladı, herşey bitmiş değil. Ama bütün bunlar, Türk halkının geleceğiyle ilgili, çocuklarımızla ilgili, daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek bırakmak için yapılıyor"dedi.

Sözlerine, "Sevgili dostlar" diye başlayan AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn de Kayseri'yi ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Kayseri'yi İç Anadolu'nun kalbi konumunda olduğu için seçtiklerini ifade eden Rehn, Türkiye'deki yeni ekonomik dinamizmin sembolü olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiye'yi ziyaretlerini birkaç başlık altında toplayabileceklerini kaydeden Rehn, "Bunlardan birincisi, Türk halkını ve Türkiye'yi tarihi dönüm noktası olan 3 Ekim'deki başarısından dolayı tebrik etmek istiyoruz. İkinci olarak, Türk halkını son yıllarda gerçekleştirilmiş olan önemli ve kapsamlı reformlardan dolayı kutluyoruz. Üçüncü olarak da Türkiye'nin çok daha yoğun bir şekilde çalışıyor olacağını söylemek istiyoruz. Hali hazırda gerçekleşmiş olan reformların daha da yoğunlaştırılarak, hukuk ve hukukun üstünlüğü, insan hakları ve ekonomik ölçekte, ekonomik hayatta gerçekleştirilecek reformlarla ilgili yoğun çalışmalar bekliyor. Önümüzde yepyeni bir dönem var"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber