Erzurum Valiliği: Kontrol ardından Ermenistan uçağı havalimanından ayrıldı

Erzurum Valiliği, sabah saatlerinde indirilen Ermenistan uçağında yapılan kontroller sonucu boşaltılan bin 342 adet kolinin eksiksiz olarak uçağa tekrar yüklendiğini ve uçağın saat 10.35'te havalimanından ayrıldığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Valiliği, sabah saatlerinde indirilen Ermenistan uçağıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nın, 8 Kasım DHGY-I/221 sayılı yazısına istinaden yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Türkiye'den geçiş için izin istediği belirtildi.

Ermenistan'dan Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen izin yazısında, Ermenistan Hava Yolları'na ait Antonov An 12 tipi EK-12104 sefer sayılı kargo uçuşu ile Ermenistan'ın Erivan kentinden Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götüreceği belirtildi. Ermenistan, söz konusu uçak için 8 Kasım'da Türkiye saati ile sabah 05.00'te Erivan'dan kalkan uçağın, Türkiye hava sahasını geçmek sureti ile Halep'e iniş planıyla üst uçuş izin başvurusunda bulunduğu aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı'nın, uçağa, Erzurum Havalimanı'na teknik iniş gerçekleştirme koşulu ile üst uçuş izni verdiği kaydedildi.

Teknik inişin, Havalimanı Mülki İdare Amirliği koordinatörlüğünde yapıldığı belirtilen açıklamada, ?8 Kasım saat 06.05'te Erzurum Havalimanı'na iniş yapmasına müteakip Erzurum Gümrük Müdürlüğü personelince uçağın geliş kontrolü yapılmış, kaptanın vermiş olduğu kargo manifesto beyanında; yükünün toplam bin 342 kolide 12 bin 555 kilogram insani yardım malzemesi olduğu beyan edilmiştir. Beyan alınmasına müteakip gümrük görevlilerince kargo yükünün ayrıntılı aramasına geçilmiştir. Yapılan ayrıntılı kontrol neticesinde, uçakta beyana aykırı herhangi bir şey olmadığı görülmüştür.? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber