Ufuklu öğretmenler, değerler eğitimini Hacivat-Karagöz üzerinden anlatıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde Özel Hayat Ufuk İlkokulu öğretmenleri, değerler eğitimini gölge oyunu karakterleri Hacivat ve Karagöz'ü canlandırarak veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Değerler eğitimi için her ay ayrı bir konu seçen Özel Ufuk İlkokulu, kasım ayı için belirlenen 'Komşuluk ilişkileri, okula kahvaltı yaparak gitme ve erken yatıp erken kalkma' konularını seçti. Kendi yazdıkları senaryo ile sahneye çıkan öğretmenler, Hacivat ve Karagöz üzerinden çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatılması gerekenleri aktardı. Okulun tiyatro salonunda sergilenen oyunda sınıf öğretmenleri Ümit Çobantepe Hacivat olarak görev alırken, Serhat Hacımemişoğlu Karagöz, Mahmut Gülsever Beberuhi ve Çelebi ismiyle sahnede yer aldı.

Proje sorumlusu sınıf öğretmeni Ümit Çobantepe, değerler eğitimini her ay ilginç yöntemlerle öğrencilere yaşayarak öğrettiklerini söyledi. Çobantepe, "Bir öğrenme metodu olan drama ve milli karakterlerimiz olan Hacivat ? Karagöz'den eğitim ve öğretimde yararlanmış oluyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem eğleniyor, hem de değerler eğitimi konularını aktif olarak öğrenmiş oluyorlar. Aralık ayında 'saygı' konusunu da bu şekilde işleyeceğiz.? dedi.

Okul müdürü Muhterem Kılınç ise projede görev alan öğretmenlerini tebrik ederek, değerler eğitimini ve eğitim-öğretimde drama yönteminin uygulanmasını önemsediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber