Seçimden kaçan sendika Başkanı...

Memur-Sen, bu hafta sonunda olağanüstü tüzük kongresi yapacaktır. Kongrede, 4688 sayılı Kanunda yapılan değişikliklere paralel olarak tüzükteki maddeler değiştirilecektir. Memur Sen'in verdiği bilgiler doğrultusunda bu konuyu dün haberleştirmiştik. Ancak bir sendika başkanı kongereye gitmekten kaçınmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçimden kaçan sendika Başkanı...

Ancak habere gelen yorumlarda bir husus dikkat çekmektedir. Yorumlarda, Memur-Sen'e bağlı tüm sendikaların bir kaç hafta sonra tüzük kongresi yapacağı ancak Büro Memur Sen'in bu kongreyi şuan için yapmayacağı, mümkün olduğunda geç yapmaya çalışacağı belirtilmektedir.

Peki neden sendika yönetimi, kongreye gitmiyor?

Üyeler, 2012 yılı içerisinde, Büro Memur Sen delegelerinin beşte birinin daha fazla imzayla olağanüstü kongre yapılması için dilekçe verdiğini, hukuken bu kongrenin yapılması gerekliliği olmasına rağmen, Kongre talebinin, Yusuf Yazgan Başkanlığındaki yönetim tarafından reddedildiğini belirtmektedir. 4688 sayılı yasanın olağanüstü kongre için şart koştuğu 1/5 delege sayısından çok fazla sayıda delegenin noter kanalıyla olağanüstü kongre talep etmiş olmasına rağmen yönetimin bu talebi görmezden geldiği ve sendikanın yeniden kayyuma devredileceği belirtilmektedir

Uzman sendika avukatları, 4688 sayılı Kanuna uyum sağlamak amacıyla yapılacak tüzük kongreleri sırasında, delege oylarıyla olağanüstü kongre kararı da alınabilmesi ihtimalinden dolayı, Büro Memur Sen'in kongre kararı almamış olabileceğine dikkat çekiyor.

Yusuf Yazgan yönetimindeki Büro Memur Sen Yönetim Kurulu, daha önce açılan bir davayı sonuçsuz bırakmak için, 15 Temmuz 2012 tarihinde olağanüstü kongre yapma kararı almış, ancak bu kararından da vazgeçmişti.

Bir sivil toplum örgütünde aslolan, üyeleri temsil edebilme yeterliliğidir. Delegeler, seçilmiş olanların değişmesini istiyorsa, buna fırsat tanınmalıdır.

Gelen yorumlardan ve aldığımız bilgilerden, Büro Memur Sen yönetiminin ısrarla kongereden kaçtığı anlaşılmaktadır. Bu durum bir sendika yönetimi açısından hoş değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber