Sivas'a yeni terminal binası

Sivas'ta uzun yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen yeni terminal binasının temeli 14 Kasım 2012 Çarşamba günü atılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 bin metrekare alanda inşa edilecek terminal binası 6 bin 500 mmetrekare alana sahip olacak. Binada 32 giden ve gelen yolcu peronu bulunacak. Sivas Belediye Başkanı Muaz Uzun, Çelik konstrüksiyondan inşa edilecek terminalin Sivas'a yakışır bir bina olacağını söyledi.

Uzun, Sivas'ın ulaşım hizmetine girecek olan Sivas Teminal binasınıntoplam 6 bin 500 metrekarelik bir terminal binası olacağını anlatan Başkan Yardımcısı Uzun, yan tarafında yapılacak bin 250 metrekarelik bir teknik bina ile birlikte toplam 7 bin 750 metrekare gibi bir hizmet binasının olacağını dile getirdi.

"SİVAS'A YAKIŞMIYORDU"

Mevcut terminalin Sivas'a hem yetmediğini hem de yakışmadığını vurgulayan Uzun, "Buraya üniversite okutmak için çocuklarını getiren veliler olsun ya da askerlerini getiren asker yakınları olsun gerçekten terminali eleştiriyorlardı, bize yakışmadığını söylüyorlardı. Sivas'ımızın yüz akı olacak bir terminal binasının Allah nasip ederse 14 Kasım'da temelini atacağız. 15 Temmuzda da hizmete açacağız." diye konuştu.

Terminal binası bittiğinde şu anki mevcut terminalin yıkılarak otopark yapılacağını ön tarafın ise yeşil alan olacağını belirten Muaz Uzun, "Terminal binamız gerçekten çağdaş insanların böyle huzurlu bir şekilde yolculuk yapabileceği bekleyebileceği bir hizmet binası olacak. Bununla ilgili yoğun çalışıyoruz. Şükretmek lazım ki havalar çok güzel gidiyor. Sonbaharın son ayında olmamıza rağmen sanki bahar aylarını yaşıyor gibi bir mevsimle karşı karşıyayız. Bu konuda Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

İNŞAAT KIŞIN DA İLERLEYECEK

İnşaata asıl önemli olanın temeli çıkmak olduğunu sonrasının çok hızlı ilerlediğini söyleyen Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ondan sonrası çelik konstrüksiyon olacağı için işimiz çok daha kolay olacaktır.

Çelik ağırlıklı bir bina olacak. Terminalde asma kartla birlikte 8 metre bir yüksekliği olacak. Bu yüksekliğin tüm dış cephesi cam giydirme olacak. İnşaat kışında ilerleyebilir, bunda bir engel yok.8 metre yüksekliğinde bir binanın ısınması da söz konusu, bunun planlamasını da yaparken sadece petek sistemiyle ısınmanın yeterli olmayacağını düşünülerek üstten aynı zamanda üflemeli şekilde de ısınma sağlayacak. Yazı klimasıyla kışın ısıtmasıyla güzel bir bina olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber