Başkan Özgan: Kozan 2060 ile ilçenin gelecek 50 yıllını planlayacağız

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçenin geleceğine bir vizyon oluşturmak amacıyla başlattıkları Yeni Ufuklar Kozan 2060 Projesiyle uzman ve akademisyenlerle birlikte Kozan'ın 50 yıllık planlamasının yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Ufuklar Kozan 2060 projesinin hedefine ulaşması amacıyla Yaverin Konağı'nda ?Tarihi dokunun geleceği' konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan ?Kozan'ın geleceği için bir vizyon oluşturmak maksadıyla iki yıl kadar önce başlattığımız projeyle belirlenen yol haritasına daraltılmış konuları çalıştaylarla irdelemeyi sürdürüyoruz. Bu bağlamda bugün başlatmış olduğumuz Kozan 2060'a doğru tarihi dokunun geleceği konulu üçüncü çalıştayımızda uzman ve akademisyenlerle ilçenin önümüzdeki 50 yıllık planlama çalışması için bir araya geldik. Amacımız şehrimizdeki tarihi dokuyu gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmaktır.? dedi

Kozan 2060 Çalıştayı'nda şu konular tartışıldı:

Kozan'ın geleceği için bir vizyon oluşturmak maksadı ile şehirde ticaret merkezinin yer değiştirmesi eski doku ve kentsel sit alanı üzerinde ne gibi olumlu ve olumsuz etkiler meydana getireceği, doğması muhtemel sosyo ?ekonomik kayıplar nasıl telafi edilebilir? Canlılığın ve önemini korumak için, bu bölgeye gelecekte ne tür bir görev yüklenebilir?

Eski Doku ve kentsel sit alanı gerek turizm gerek günlük şehir hayatı açısından hangi değerler barındırmaktadır? Bu potansiyeli işletebilmek için kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabilir? Merkezi yönetim, yerel yönetim, STK'lar ve sosyal guruplar bu konudaki katkıları neler olabilir?

Kalealtı bölgesindeki eski dokunun dikkat çekici ve sempatik gri yeşil dengesi yeni gelişme bölgeleri aşırı grileşen Kozan için nasıl bir değer taşımaktadır? Bu dengeli ve hoş kompozisyondan, şehrin gelecekteki gelişmesi için ne tür imalar ve dersler çıkartılabilir?

Motorlu araçların henüz insan hayatına girmediği bir dönemde şekillenmiş olan bir kentsel doku, özelliklerini kaybetmeden, kaygı verici boyutta otomobil bağımlısı olmuş bir toplumun günlük hayatına nasıl sağlam ve vazgeçilmez bir şekilde monte edilebilir? Bu durum bu alana verilecek görev ve işlevi ne şekilde ve ne ölçüde etkiler?

Düşünülen planların başarıyla hayata geçirilebilmesi, mekana yansıtılabilmesi için ne tür bir kurumsal yapılanmaya ihtiyaç duyulacaktır? Uygulamanın idari, teknik, ekonomik ve sosyal yönetimi ve denetimi nasıl paylaşılmalı ve yürütülmelidir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber