SGK Başkanlık binasını su bastı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Büro Sen, dün akşam saatlerinden beri yağan şiddetli yağmurdan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Balgat'ta bulunan Başkanlık binasın da nasibini aldığını belirtti. 2006 yılında Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılan ve 30 milyon YTL'ye mal olan SGK Başkanlık binasının İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'nın faaliyette bulunduğu 5. Katına su doldu.

Evraklar Sırılsıklam Oldu

Yağmurun devam etmesiyle birlikte, 5.kattan akan sular aşağı katlara kadar ulaştı. Tavan lambalarından ve elektrik prizlerinin sular altında kalmasıyla,çalışanlar büyük bir tehlike atlattı.

Elektiriklerin kesildiği, evrakların ıslandığı ve memurların çaresiz kaldığı su baskınında, SGK'nın delinen çatısından su akmasına koyulan kovalarla engel olunmaya çalışıldı.

İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Aksakal'lada görüşen Türk Büro-Sen Ankara 6 N.Şube Başkanı S.Yücel Özer ve Bşk.Yard.Sait Kutay "uzun süren çabalarımız sayesinde elektrik kesintisi uygulatabildik olası bir faciadan dönüldü, ama tehdit devam etmektedir, biran önce çalışma arkadaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliği'nin sağlanması noktasında yetkilileri göreve çağırıyoruz."dedi.

Su Baskınına, Zamanında Bakımı Yapılmayan Çatı Sebep Oldu

Milyonlar harcanarak yapılan Sosyal Güvenlik Binasının sular altında kalmasının nedeni; SGK'nın İnşaat Emlak Daire Başkanlığı tarafından tüm yaz boyunca yapılmayan çatı aktarımının, kış ayında yapılmaya çalışılması olarak gösteriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber