Ege Ünv. Öğretim Üyesi Yetiştirme Prog. Araş. Gör. Alım İlanı

Haber Giriş : 07 Ekim 2005 00:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına Ek Kontenjanla Araştırma Görevlileri Alınacaktır.

1. Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitülerine, 2547 Sayılı Kanun'un 35.maddesi uyarınca, Balıkesir Üniversitesi, Celal Bayar üniversitesi, Çanakkale 18 Man Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Pamukkale üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi adına öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla doktora yapmak üzere aşağıdaki programlara ek kontenjanla araştırma görevlileri alınacaktır.

2. Öğretim üyesi yetiştirilecek alanlar ve ilgili doktora programlan ayrıntısıyla aşağıda verilmiştir.Alınacak araştırma görevlilerinin üniversitelere dağılımına ilişkin açıklama www.ege.edu.tr.adresinde verilmektedir.

Alan /Başvurulacak Doktora Programı /Adedi
Mühendislik Bilimleri / Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım/ 2
Elektrik Elektronik Mühendisliği-Haberleşme / l
Elektrik Elektronik Mühendisliği-Otomatik Kontrol / l
Enerji Bilimleri / Güneş Enerjisi-Güneş Işınımlı Fotokimya/ l
Nükleer Bilimler-Radyoaktif Maddede Yas Tayini / l
Sağlık Bilimleri / Halk Sağlığı Hemşireliği / l
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği / 2
Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği / 2
Hemşirelik Esasları / l
Eğitim Bilimleri / Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık / l

3. Öğretim üyesi Yetiştirme Programı'na yüksek lisansını ve 4 yıllık lisans öğrenimini başarıyla tamamlamış mezunlar ile halen bir üniversitenin ilgili lisansüstü programına kayıtlı lisansüstü öğrencileri veya Yüksek lisans diploması olanlar başvurabilir.

4. Başvuracak adaylarda lisans mezuniyet ortalamasının 4 üzerinden en az 2,75 f 100 üzerinden en az 70) veya ilk %5'e girmiş olmasf, LEŞ puanının en az 55 olması ve lisans diplomasının başvurulan Anabilim Dalının belirlediği alanlardan birisine uyma koşulu aranacaktır.

5. www.ege.edu.tr adresinden erişim sağlanarak elde edilecek "Başvuru Formu'nun doldurulması gerekir. Aday, OYP Yönetmeliğinde belirtilen diğer belgelerle birlikte, bizzat ilgili enstitüye başvurusunu yapar.

6. Başvurular 4 Ekim-10 Ekim 2005 tarihleri arasında yapılır.

7. Yabana Dil Sınavının tarihi 12 Ekim 2005, Bilim Sınavının ise 14 Ekim 2005'tir.

8. Öğrencilerin araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmeleri için bilim ve dil sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Dil sınavında başarılı olamayan adaylar hazırlık sınıfını başarıyla,, bitirdikten sonra araştırma görevlisi kadrolarına atanacaklardır.

9. Kadroya Atanma; ilgili makamların vereceği açıktan atanma iznine bağlıdır, fzin verilen kadrolara ilgili Üniversite tarafından atama yapılır ve 2547 Sayılı Kanun'un 35. maddesine göre Ege Üniversitesinde görevlendirilir.

10. OYP ile ilgili her türlü bilgi web sayfamızdaki yönetmelikte belirtilmiştir. Ayrıntılı bilgi için Ege üniversitesi www.ege.edu.tr adresinden Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü adreslerine başvurulabilir,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber