Kurban elçileri: Gitmek için gelecek bayramı iple çekiyoruz

Kimse Yok Mu Derneği organizasyonu ile Kurban Bayramı'nı, ailelerinden uzak yurt içinde ve yurt dışında geçirerek yoksullara et dağıtan yardım gönüllüleri, önümüzdeki yılın Kurban Bayramı'nı daha şimdiden bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'daki yardım gönüllüleri, ?Bu duyguyu anlatmak çok zor, yaşamak lazım.? diyerek gözyaşlarını tutamıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi ile birlikte Kurban Bayramı'nı yurt dışında Kenya, Malezya, Singapur, Kamboçya, Tanzanya, Kırım, Arnavutluk; yurt içinde ise Bitlis, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de et dağıtarak geçiren Sakaryalı yardım gönüllüleri ile vatandaşlar, Ernaz Tesisleri'nde düzenlenen programla bir araya geldi. Samanyolu TV'de yayınlanan Maceracı programının sunucusu Murat Yeni tarafından sunulan ve Sakaryalıların büyük ilgi gösterdiği programda duygusal anlar yaşandı. Yeni, okuduğu şiir ve ilahilerle programa renk kattı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kimse Yok Mu Derneği Marmara Koordinatörü Eyüp Tok, derneğin yurt içinde ve yurt dışında hizmet verdiğini söyledi. Derneğin; din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden, nerede yardıma ihtiyacı olan bir insan varsa, bu insanların yardımına koştuğunu ifade eden Tok, ?Bunu, bize gönül verenlerle gerçekleştiriyoruz. Yardımsever halkımızla el ele, gönül gönüle, kalp kalbe vererek hizmet etmeye çalışıyoruz.? dedi.

"HERKES GİDİP O DUYGUYU YAŞAMALI"

Kurban Bayramı'nı Kırım'da geçiren ve dernekle birlikte et dağıtan Murat Karasu, yaşadıklarını anlatırken duygulandı. Kırımlıların, ?Siz bize sahip çıktınız, Allah da size sahip çıksın diye dua ediyorlar. Türkiye'ye selam gönderdiler. Bizi ihmal etmeyin diyorlar. Biz ne kadar anlatsak da ne kadar görüntüleri izlesek de biz o duyguyu tam net aktaramıyoruz. Herkese rica ediyorum, bir kez yurt dışına çıkın. Bir çıkan, bir daha evde kalamıyor. Bu dönem benim dördüncü çıkışım. İnşallah böyle devam edeceğim.? diye konuştu.

Afganistan'a giden yardım gönüllüsü Fatih Sandık da oradaki çocukların balon şişirmeyi bile bilmediklerini kaydetti. Sandık, ?Kandahar'da kurban etlerini kapı kapı dağıttık. Ağabeylerimiz yanlarında çocuklar için balon getirmişti. Çocuklar balonu ve şişirmeyi bilmiyorlar. Çok üzüldük. Gerçekten insanlar çok zor şartlar altında yaşıyor.? diye ifade etti.

Şırnak'a giden Ali Öztürk ise duygularını şöyle dile getirdi: ?Halen taş tarlaları ekip mahsul elde etmeye çalışıyorlar. Fakirlik orada had safhada. Bambaşka bir yaşam tarzı var. Tek odalı evlerde yaşıyorlar. Geçinmek çok zor. Gurbete çıkan insanlar var. Biz yukarıya bakmaktan aşağıdakileri kaçırmışız. Onların gerçeğini görmemiz lazım. Herkes bir kez bile olsa o bölgelere gitmeli.?

"'ÇOCUKLARIMIZI DAĞA ÇIKARACAKLAR, ALIN GÖTÜRÜN' DİYORLAR"

Bitlis'ın kırsalında et dağıtan Semra Şimşek de bölge insanının kapısının iyilik için açılmadığını ve kendilerini görünce çok şaşırdıklarını belirtti. Şimşek, izlenimlerini şöyle anlattı: ?Bizi insan yerine koyup geldiğiniz için Allah sizden razı olsun. Başımızın üstünde yeriniz var dediler. Yalnız değil, çoluk çocuk evlatlarımızla birlikte gitmeliyiz. Onlar bizleri seviyor, bizim de onları sevdiğimizi hissediyorlar. Alın kızlarımızı, çocuklarımızı götürün, yoksa dağa çıkaracaklar. Sizin okuttuğunuz çocuklar hayırlı evlat oluyorlar diyorlar. Bu insanlara sahip çıkmalıyız.?

Diyarbakır'dan programa katılan Mehmet Emin Öz ise Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetleri ve hizmet hareketinin bölge halkına sahip çıktığını vurguladı. Bir süre Batı bölgesinde çalıştıktan sonra yeniden doğup büyüdüğü Diyarbakır'a döndüğünü ifade eden Öz, ?Biz sahip çıkmazsak, memleketimize kim sahip çıkacak. Zoru görünce kaçan biz mi olalım. Allah razı olsun, bayramda geldiniz, bizi çok gururlandırdınız, Diyarbakır, peygamberler ve sahabeler şehri. Burada güzel faaliyetlerimiz var. Diyarbakır'da 27 tane okuma salonumuz var. Ben Bağlar bölgesindeyim. Bu bölgede her gün taşlar, molotoflar atılıyor. Oralardan biz kaçarsak meydan kimlere kalacak. Çocuklara okuma salonlarıyla sahip çıkıyoruz. Diyarbakır'da 0-18 yaş arasında 700 bin tane genç var. Bu çocukları kimin eline bırakmak lazım. Biz bu çocuklara sahip çıkmazsak, başkası sahip çıkıyor.? diye konuştu.

Programın sonunda, kurban elçilerine hediyeleri takdim edildi. Sebat Eğitim İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Turan Öztaprak ise sunucu Murat Yeni'yi çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber