FEM ve Anafen Yayınları'ndan 400 bin öğretmene ücretsiz kitap

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FEM ve Anafen Yayınları, öğretmenlere yardımcı olmak ve eğitim kalitesini artırmak için özel kitap seti hazırladı.

Kuruluşlar, bu setleri Türkiye'nin dört bir yanındaki orta okul ve lise öğrencilerine eğitim veren 200 bin öğretmene ücretsiz olarak ulaştırdı.

Kaynak Holding kuruluşlarından SÜRAT AŞ'nin yayıncılık markalarından FEM ve Anafen Yayınları, öğretmenler için yeni bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Bu çerçevede her branş için uzman eğitim kadrosu tarafından müfredata uygun olarak kitap seti hazırlandı. 5 kitaptan oluşan setler öğretmenlerin adresine gönderildi. Setlerin en önemli özelliğinin seviyeye göre hazırlanması olduğunu belirten FEM Yayınları Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, "Milli eğitimde derse giren öğretmenler hangi seviyedeki sınıfa girerlerse girsinler hepsine yardımcı olacak nitelikte kaleme alındı. Konuyu hiç bilmeyen öğrencilere hitap eden bir anlatım olduğu gibi belirli seviyede olan öğrencilere yönelik farklı sorularla bu kaynaklar desteklendi." dedi.

Kitapların öğretmenlerin adreslerine gönderildiğini, ulaşımın zor olduğu bölgelerde ise ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edildilğini söyleyen Ardıç, " Türkiye genelinde şu an 200 bin tane hedeflenen kitap dağıtımı söz konusu olacak. Kitaplarımız şuandan itibaren öğretmenlerimizin ellerine ulaşmak üzere." bilgisini verdi. Projeyi geçen yıl da yaptıklarına dikkat çeken FEM Rehberlik Uzmanı, birçok öğretmenin ücretsiz kitaplardan istifade ettiğini dile getirdi. Faruk Ardıç, ayrıca kaynakların derslere fazlasıyla yardımcı olduğu şeklinde geri dönüşüm aldıklarını aktardı.

Öğretmenlere dağıtılan kitapların, piyasada en çok kullanılan ve tercih edilen yayınlardan biri olduğunu belirten Anafen Yayınları Rehberlik Uzmanı Recep Uysal ise proje hakkında şöyle konuştu:

"Burada öğretmenleri rahatlatacak bir şey daha var. Öğrencilere ve öğretmenlere yönelik yaptığımız multikitaplarda içinde öğretmenler için konulmuş özel bir şifre var. Öğretmen bu şifreyi kullanarak da bu kitapla ilgili internet sitesine girerek bu konuların konu anlatımlarını da internet üzerinden görebiliyor. Dolayısıyla öğretmen açısından derste kullanabilecek bir kaynak oluyor. Biz geçen yıl kitaplarımızı öğretmenlerimize dağıtmaya başladık. Geçen yılla birlikte toplamda 400 bin öğretmene bu yolla ulaşmış olacağız. Büyük şehirlerde öğretmenlerin kaynağa ulaşması zor olmayabilir ama bu kitapları Türkiye'nin her yerine dağıtmaya özen gösteriyoruz. Köy öğretmeninin elinin altında güvenerek kullanabileceği bir kaynak olsun istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber