Baykalmış: Gaziemir Belediyesi iflasın eşiğinde

İzmir'in Gaziemir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Kerem F.Baykalmış, belediyenin iflasın eşiğinde olduğunu öne sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı bir açıklama yapan Baykalmış, şunları kaydetti: ?Fen işleri Müdürlüğü'nün 2012 yılı stratejik performans programında yer alan faaliyetleri kapsamında bulunan belediye hizmet binası yapım işi ile ilgili olarak 9 milyon TL tutarındaki borçlanmayı görüşmüş bulunmaktayız. AK Parti grubunun tutarlı, ilkeli ve yapıcı tavrına rağmen belediye kaynaklarını doğru kullanmamış iktisadi tedbirler yerine har vurup harman savuran anlayışıyla belediye, hizmet binası yapım işi için 9 milyon TL borç yetkisi istemiştir. CHP'li Gaziemir Belediyesi yönetimi, tüm uyarılarımıza rağmen kendi ifadeleriyle belediyeyi tarihinin en riskli borçlanmasına sürüklemektedir. Biz hizmet üretiyoruz diyerek hesap ve iş bilmezliklerine kılıf uydurmaya çalışmaktadırlar.?

Gaziemirlilere de seslenen Baykalmış, şöyle devam etti: ?Değerli Gaziemirliler, Gaziemir Belediyesi 4,5 milyon lira belediye borcu, Sar-Bel ve Gazi-Bel belediye şirketlerinin 9,5 milyon lira SGK borcuyla belediyeyi borç batağına sokmuşlardır. Toplamda 14 milyon lira olan bu borca 9 milyon lira da hizmet binası için ekleyerek, Gaziemir Belediyesi'nin geleceğini ipotek altına almaktadırlar. Toplam 25 milyon liralık bu borç, belediyenin iflasına karar almaktır. Belediyenin gelirleri, giderlerini karşılamamaktadır. İktidarı döneminde vaat ettiği birçok projeyi de maddi kaynakların yetersizliğinden dolayı 2013 yılına sarkıtan Gaziemir Belediyesi, dört yıldır yaptığı borç edebiyatının bataklığına saplanmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber