Adana'da UMEM projeleriyle 750 kişi işbaşı yaptı

Adana'da Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM BECERİ'10) projesi kapsamında 750 kursiyer iş sahibi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UMEM BECERİ'10 projesi sertifika töreni, Adana Sanayi Odası'nda yapıldı. Programda konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, UMEM projelerinin 2011 yılından beri devam ettiğini söyledi. Önceleri sanayicilere eleman bulmak amacıyla başlatılan projeye daha sonra hizmet ve tarım sektörünün de eklendiğini vurgulayan Sürenkök, bu kapsamda Adana'da toplam 128 kurs açıldığını dile getirdi. Bu kurslarda bin 316 kişinin teorik eğitim gördüğünü ve bunların bin 130'unun da stajını tamamladığını vurgulayan Sürenkök, ?Bunlardan 750'sinin istihdamı gerçekleştirildi. İşyerlerine gidenlerin sigortaları devlet tarafından yapılmakta. İşverene avantajı da erkeklere 29 yaşına kadar, bayanlarda yaş sınırı olmaksızın 42'ye kadar sigortaları devlet tarafından yapılmaktadır.? dedi.

Adana'da özellikle gazaltı kaynakçılığı, torna, pres tezgah operatörlüğü, elektrik alt kaynakçılığı, mobilya döşemeciliği, cnc operatörlüğü, otomotiv, cnc freze ve pvc doğrama konusunda kurslar açıldığının altını çizen Sürenkök, ?İnanıyoruz ki yeni gelişen mesleklerle birlikte, bugüne kadar toplumda bilinmeyen mesleklerle teknolojinin gereksinmelerine göre yeni elemanlar bu konuda eğitim alacaklar, geçmişte klasik işlerde çalışan, belki de iş sahibi olan insanlar da bu yeni meslekleri tanıyarak avantaj sahibi olacaktır. 2011 yılından beri üyelerimizden toplanan talepler doğrultusunda açılan kursları başarıyla bitiren kursiyerler UMEM projesi kapsamında sertifikalarını alarak meslek sahibi olacaklar ve işverenlerimizin eleman ihtiyacı da böylece karşılanmış olacak.? diye konuştu.

Proje kapsamında istihdam edilen Mehmet Türk de emeği geçenlere teşekkür ederek, gazaltı kaynakçılığı kursunu bitirerek hem meslek sahibi olduğunu hem de bir işyerinde istihdam edildiğini belirtti.

Programda daha sonra kursiyerlere protokol tarafından sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber