Sendikal hareket baskı altında

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Türkiye'de sendikal hareketin 30 yıldır baskı altında olduğunu ileri sürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nolu Şubesi'nde yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye'deki en zengin yüzde 20'lik ve en yoksul 20'lik kesiminin yaptığı harcamalara bakın, aradaki uçurumu göreceksiniz. En yoksul 3 milyon 760 bin aile yılda bir kez ayakkabı alırken, aynı sayıdaki zengin aile yedi ayakkabı alıyor. Yoksulların alabildiği araba sayısı yalnızca 377 olurken, zenginler 650 bin araba alıyor. Türkiye'de sendikal hareket 30 yıldır baskı altında. 30 yıldır sendikalar mevcudu korumaya çalıştığı için yeni bir hak elde edemiyorlar. Sendikal hareket adeta 4 duvar arasına sıkışmış. Biz bu dönem bu duvarları yıkmaya karar verdik, yıkacağız da" dedi.

Bursa'da Bosh iş yerinde geçen dönemden beri iki sendikanın mücadele ettiğini hatırlatan Gezer, "Bugün Türk Metal Sendikası olarak çok mutlu bir günümüz. Türk Metal Sendikası Bosch'ta yetki almıştır. 8 aydır yaptığımız mücadele Çalışma Bakanlığı'nın bize vermiş olduğu yetki tespitiyle onanmıştır. Birleşik Metal Sendikası hala bu yalan karalamalarla işçilerin kafasını karıştırıp, mevcut sözleşme müdahaleye etmek durumundadır. Biz insanların haklarıyla hukuklarıyla oynananmasın istiyoruz. Türk Metal Sendikası dün de yetkiliydi, bugün de yetkili. Mahkeme sürecine girildiğinde, bugün ücretlerini beğenmeyen Bosch işçileri 3 yıl, bilemediniz 4 yıl mahkeme kapılarında sürünmek durumunda kalacaklar. Bunu hep beraber engelleyelim. Bosh'un geleceğine, çalışanına destek verelim. Bosch çalışanı da toplu iş sözleşmesine dahil olsun, haklarını koruyup onlar da yollarına devam etsinler" diye konuştu. - Bursa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber