Muş Valisi Çınar'dan vatandaşlara çağrı

Muş Valisi Ali Çınar, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) çağrısıyla çocuğunu okula göndermeyen veli tespit etmeleri halinde cezai müeyyideyi uygulayacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Ali Çınar, polis evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ali Çınar, Muş'un asayiş bakımından çok iyi durumda olduğunu, diğer alanlarda da iyi gelişmeler yaşandığını ifade etti. Eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen Çınar; "Yeni yeni eğitim ortamları kuruluyor. Bazı okullar yeni yapılıyor. Bu ilde kaliteli okullar olacak ki, eğitim seviyesi yükselsin. İnsanların istediğini alabildiği bir şehir olmalıyız. Eğlence, yeme içme imkanlarının kolayca giderilebileceği mekanlara ihtiyacımız var. Bu tür sosyal ve kültürel imkanlar sağlandıkça insanları burada tutmak daha kolay olur. Bizim öncelikli olarak bu tür imkanları sağlamamız gerekiyor. Şehrimizin kalkınması daha müreffeh olması için her birlikte bunları sağlamak durumdayız. Bu şehirde herkes kendi çapında bir şeyler yapıyor, ama koordine eksik olursa amaca ulaşamayız. El ele verip bu imkanı işimiz için kullanmamız gerekir. Hep eleştirmekten ziyade yapıcı olmak lazım. Eleştiri yapılmalı, ancak çözüm teklifi de beraberinde getirmeli. Böyle yapabilirsek, Muş'un geleceğine bir katkımız olur. Muş'ta yaşayan herkesin bu bilinçle davranması gerekir" dedi.

Bir gazetecinin Bdp'nin Türkiye'de hayatı durdurma çağrısı yönündeki sorusunu da cevaplandıran Çınar, eğitim hakkının anayasayla korunan bir hak olduğunu ifade etti. İnsanların bu anayasal hakkını kullanması konusunda kimsenin engelleyici bir tavır içerisinde olmaması gerektiğini belirten Çınar; "Herkes çocuğunu okula göndermeli, daha sonra ticari hayatına geri dönmelidir. Kepenk kapatma, bunlar esnaflarımız tarafından da kabul görülmeyen bir takım uygulamalar. Doğrusu çağımızda insanların daha fazla çalışması daha fazla kazanç elde etmeleri gerekiyor. İnsanlarımız ticari faaliyetlerine dönsünler, okula devam etsinler, seyahatlerini de yapsınlar. Bunları engellemeye yönelik faaliyet yapanları da güvenlik güçlerimiz bu konuda her türlü tedbiri uygulayacaktır" dedi.

Bdp'nin çağrısından dolayı çocuğunu okula göndermeyen veliyi tespit etmeleri halinde cezai müeyyide uygulayacaklarını ifade eden Çınar; "Okula gönderilmeyen çocukların ise, ne amaçla gelmediğini bilemeyiz. Eğer bu kasıtlı bir davranışsa, veli çocuğuna kötülük yapmış olur. Hiçbir anne baba çocuğunun geleceğini engelleyeceğini düşünmüyorum. Eğer yaparlarsa, bu çocuklarının geleceğini karalar. Çocuk bize gelip 'annem-babam bizi okula göndermiyor' dese o zaman bir gün okula göndermemenin parasal cezası var ve onu uygularız. Ama bizim istediğimiz, bütün mücadelemiz okul çağında olan çocuklarımızın olması gereken yerde olmasını istiyoruz. Bizim en çok istediğimiz şey çocuklarımızın eğitimli olmasıdır. Öğretmen ve mühendisler istiyoruz. Eğer yeteri kadar öğretmenimiz ve mühendisimiz olmasa gelişemeyiz ve geri kalırız" şemlinde konuştu. - Muş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber